SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Više VW i Audi automobila opozvano zbog eksplodiranja vazdušnih jastuka

Potencijalno opasno vazdušni jastuci su još jednom opoziva seiako se ovaj put čini da nisu povezani sa zloglasnim Takata vazdušni jastuci. Opoziv je za različite modele iz 2016. godine VW i Audi proizvodi. Uključuju sve verzije 2016 VW Golfkao i Audi A3 2016, TT i R8 modeli. Nešto više od 1.200 automobila je uključeno u ovaj opoziv.

Iako se čini da vazdušni jastuci nisu Takata jedinice, jesu opozvana za sličan problem. Kada se aktiviraju, naduvači vazdušnih jastuka se mogu aktivirati na način da razbiju kućište vazdušnog jastuka, šaljući komadiće metala i plastike prema putniku. To bi moglo uzrokovati ozljede umjesto da zaštiti putnike.

Jedna osoba je povrijeđena od neispravnog vazdušnog jastuka, a taj incident je bio razlog za povlačenje. VW nije utvrdio tačan problem, ali je pronašao vazdušne jastuke koji su vjerovatno krivi. Povlačenje je takođe samo za prednje vazdušne jastuke na strani suvozača. Dokumentacija za opoziv izgleda da pokazuje da su pogođeni dijelovi došli od Joyson Safety Systems i ARC, od kojih je potonji imao mnogo veće i šire povlačenje vazdušnih jastuka za slične probleme.

The popraviti je jednostavno zamjena vazdušnih jastuka. VW ili Audi diler će zamijeniti opozvani vazdušni jastuk novijom, revidiranom jedinicom. Zamjena je potpuno besplatna. Vlasnici mogu kontaktirati VW i Audi korisničke službe na 1-800-893-5298 i 1-800-253-2834, respektivno, za informacije. VW broj za opoziv je 69DY, a Audi broj je 61C1. Brendovi će u septembru slati pisma pogođenim vlasnicima, a vlasnici također mogu provjeriti svoje vozilo da vide da li je pogođeno tako što će upisati VIN na nhtsa.gov/recalls.

Povezani video:

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA