SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Mercedes-Benz povlači preko 124.000 kombija Sprinter zbog rizika od pomicanja

Mercedes-Benz je izdao opoziv koji se odnosi na više od 124.000 primjera Sprinter kombi proizveden od 2019. do 2022. godine modela. Vozila uključena u kampanju mogla bi se otkotrljati dok su parkirana zbog problema vezanog za habanje vodeće čaure parkirne šape.

Dodijelio je broj za opoziv 22V-796 od strane Nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja na autoputu (NHTSA), kampanja uključuje 124.305 jedinica the Sprinter 1500, 2500, 3500a 4500 izgrađeno od 2. marta 2018. do 17. oktobra 2022. godine. Mercedes napominje da su svi pogođeni kombiji opremljeni ručnim parkingom kočnica i sedmostepeni automatski menjač. Kombi vozila sa oznakama Freightliner-a također su dio kampanje opoziva.

Kompanija objašnjava da „specifične prakse parkiranja vozača“ u kombinaciji sa parametrom praga brzine brave za parkiranje mogu uzrokovati nenormalno habanje vodeće čahure parkirne čahure. Zauzvrat, istrošena čahura može privremeno spriječiti da se zaglavlje za parkiranje uhvati, što dovodi kombi u opasnost da se otkotrlja dok je parkiran. Međutim, Mercedes-Benz dodaje da korištenje parkirne kočnice osigurava da kombi ostane na mjestu.

Zvuči kao da je popravka jednostavna: tehničari će izvršiti ažuriranje softvera na različitim kontrolnim jedinicama, uključujući ESP sistem i upravljačku jedinicu menjača, kako bi sprečili gore pomenuto trošenje. Mercedes će početi da obavještava vlasnike pogođenih kombija 19. decembra 2022.

Iako je opoziv dobrovoljan, NHTSA Ured za istraživanje kvarova (ODI) otvorio istragu u ovo izdanje u kolovozu 2021. I, ovo nije prvo opoziv Sprintera u vezi sa mobilizacijom: skoro 50.000 jedinica opozvani su u januaru 2022 to popraviti sličan problem.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA