SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Kako dileri mogu prestati gubiti kupce da se ispita na AM Live

Prodavci se moraju suočiti s mnoštvom izazova ako žele nastaviti napredovati od zajedničkih dodirnih tačaka kupaca do kineskih proizvođača u nastajanju, Sally Foote, izvršni direktor carwow, reći će prisutnima na Automotive Management Live 2022 događaj.

Foote će biti domaćin seminara kao dio fokusa događaja na Operativnoj izvrsnosti kada će se osloniti na uvid u podatke sa stranice kako bi pokazala zašto su neki potencijalni kupci automobila izgubljeni i umjesto toga izaberu drugog dilera.

AM Live se održava u Birmingham NEC 10. novembra.

Kao dio sesije, Foote će objasniti da nisu bitne samo web stranice sjajnog izgleda i jednostavne za korištenje, već i način na koji je posao dizajniran da osigura da svaki kupac ima nevjerovatno iskustvo, bez obzira na to koje su njegove dodirne točke, tako što imaju odličnu kontrolu i pristup podaci o klijentima u cijeloj organizaciji za povezano putovanje.

Foote će objasniti kako moć AI i mašinskog učenja daju uvide koji su trgovcima potrebni za pružanje smislenih iskustava. Ove godine carwow se udružio s Re:inferom koristeći svoju platformu za konverzacijske podatke kako bi stalno pregledavao upite.

Rekla je: “Otkrili smo 100 ‘namjera’ ili specifičnih ponašanja koja pomažu preobraćenju. Na primjer, odgovaranje u roku od sat vremena povećava vjerovatnoću prodaje za ogromnih 30%, dok je 2,3 puta veća vjerovatnoća da će personalizirano praćenje rezultirati kupovinom.”

AM Live je besplatan za trgovce i predstavnike proizvođača rezervišite mjesto na https://www.automotivemanagementlive.co.uk/

Foote će također istražiti trenutna ponašanja potrošača i utjecaj novih trendova. Kako su potrošači reagovali na probleme sa opskrbom novih automobila, carwow je zabilježio nevjerovatnih 113% povećanje broja korisnika koji su se raspitivali o polovnom automobilu, nakon što su prvobitno tražili novi automobil. S obzirom na to da 64% njegovih kupaca započne svoju potragu bez jednake preferencije za novim ili rabljenim, njeni najuspješniji dileri imaju zajednički pristup privlačenju kupaca, bez obzira na starost vozila koje kupuju.

Logo za AM Live 2022Ostali trendovi koje će Foote istražiti uključuju probleme s opskrbom, vlasništvo nad električnim vozilima i dolazak kineskih OEM-a. Pritisci snabdijevanja su uticali na to gdje dileri kupuju svoje zalihe i tokom posljednjih šest mjeseci carwow je zabilježio porast od 80% u broju dilera koji licitiraju za vozila putem svog rješenja za nabavku zaliha. Iako je prelazak na električna vozila dobro uspostavljen, carwow je nedavno doživio lagano usporavanje, ne uzimajući u obzir (što je i dalje na 45% više u odnosu na 37% u 2019.), već u konverziji. Nešto od toga će biti vođeno snabdijevanjem, ali kupci također sve više govore o zabrinutostima o cijenama energije. U međuvremenu, kineski automobili, koji su često odbačeni prije nekoliko godina, sada imaju svjež, moderan dizajn, a timove predvode poznati evropski dizajneri.

Foote je rekao: “Kineski proizvođači imaju jasne prednosti u pristupu sirovinama za baterije i s obzirom na probleme s lancima nabavke koje smo nedavno vidjeli, samo ovo bi moglo biti velika razlika za njihov rast u Europi. Mislim da bi se trgovci sada trebali upoznati s tim kineskim brendovima, a svakako ne podcjenjivati ​​njihovu privlačnost za potrošače.”

Foote je također uvjerio sektor da povezivanjem više od 10,8 miliona korisnika u Velikoj Britaniji sa provjerenim dilerima i brendovima, carwow zauzima sredinu između brendova, dilera i potrošača.

Rekla je: „Kod nas nema trke do dna. Najbolja praksa za nas izgleda kao dijeljenje uvida koji mijenjaju igru ​​s našim partnerima dilerima kako bismo im pomogli da poboljšaju svoje procese, poboljšaju iskustva svojih kupaca i na kraju generiraju veću prodaju.

„Kupci automobila konfigurišu hiljade automobila na carwow svakog dana, preko 36 brendova i stotina modela. Ovo nam daje jedinstven i stalno evoluirajući pogled iz ptičje perspektive na potražnju kupaca, percepciju brenda i sentiment. Na primjer, možemo vidjeti šta kupci konfiguriraju u odnosu na ono što kupuju.

„Platforma pokazuje tačno gde se kupci gube i/ili stiču, ko na tržištu dobro posluje i ostvaruje inkrementalnu prodaju ili – u nedostatku bolje fraze – ‘ko zaista jede vaš ručak?’

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA