SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

SMMT: Proizvodnja biografije u Velikoj Britaniji porasla je u najboljem septembru od 2011

Proizvodnja komercijalnih vozila (CV) u Velikoj Britaniji porasla je za 53,6% u septembru, sa 11.979 kombija, autobusa, kamiona, autobusa i taksija koji su sišli s britanskih fabričkih linija, pokazuju najnoviji podaci koje je danas objavilo Društvo proizvođača i trgovaca motora (SMMT).

Proizvodnja komercijalnih vozila (CV) u Velikoj Britaniji porasla je za 53,6% u septembru, sa 11.979 kombija, autobusa, kamiona, autobusa i taksija koji su sišli s britanskih fabričkih linija, prema najnovijim podacima koje je danas objavilo Društvo proizvođača i trgovaca motora (SMMT). Nivo proizvodnje u septembru dostigao je najviši nivo od 2011. godine, obilježavajući devet mjeseci uzastopnog rasta kao reakciju na snažnu potražnju za kombijima proizvedenim u UK kod kuće i na ključnim izvoznim tržištima.1

Septembarska proizvodnja je najveća u bilo kojem mjesecu do sada ove godine, vođena snažnim narudžbama sa prekomorskih tržišta, značajno porasla za 70,4% na 7.333 jedinica, od kojih je 95% namijenjeno EU. Proizvodnja za Veliku Britaniju je također porasla, za 32,9% u odnosu na isti mjesec prošle godine, na 4.646 jedinica.

Od godine do danas, ukupni obim proizvodnje je porastao za 50,8% čime je uspostavljen najbolji učinak u prvih devet mjeseci od 2012. godine, sa 76.807 jedinica proizvedenih u Britaniji od januara. Ovo je 21,5% više od petogodišnjeg prosjeka prije pandemije i 44,6% iznad učinka u 2019.2 svedočanstvo britanskim proizvođačima životopisa koji su naporno radili suočeni sa višestrukim izazovima, uključujući nestašicu snabdevanja poluprovodnicima i ekonomske prepreke, kako bi isporučili širom tržišta.

Mike Hawes, izvršni direktor SMMT-a, rekao je,

U sektoru koji se i dalje suočava sa značajnim izazovima, britanski proizvođači komercijalnih vozila reagovali su odlučno da isporuče najbolji septembar u više od jedne decenije. Značajna potražnja sa prekomorskih tržišta ne samo da pokazuje privlačnost životopisa napravljenih u Velikoj Britaniji, već pokazuje kritičnu ulogu koju ovaj sektor igra u pokretanju britanske ekonomije. Dugoročni rast će, međutim, zavisiti od povjerenja operatera i konkurentnog poslovnog okvira za proizvođače, tako da nova vlada mora zauzeti dugoročan pristup, rješavajući visoke cijene energije i druge uticaje troškova koji koče ulaganja.

1. septembar 2011: 12.046
2 Predpandemijska petogodišnja prosječna proizvodnja CV-a (2015-19): 63.237 jedinica; 2019: 53.103.

IZVOR: SMMT

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA