SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Uživajte u ovim besplatnim uzorcima za rezbarenje bundeve na temu automobila (plus savjeti za rezbarenje)

Noć vještica je, a to znači bundeve! Ako želite da uradite nešto ove godine osim da izrezujete lice sa iskrivljenim trouglastim očima i krivim zubima, pogledajte ove besplatne uzorke za rezbarenje bundeve na temu automobila. Linkovi u nastavku vode vas do PDF predloška uzorka s uputama.

VW Templates

Volkswagen nudi tri zabavna šablona sa klasična Buba ili modernije ID.4 i ID.Buzz. Te veze će vas odvesti do PDF šablona za svaki izrez.

Nissan Leaf

Zašto ne biste postali zeleni ove Noć vještica? Ovim zaustavite užase loše kilometraže goriva šablon za rezbarenje bundeve Nissan Leaf-a. NissanPartsPlus.com i StoneyKins udružili su se kako bi stvorili ovaj rezbarski uzorak prve generacije Leaf-a.

Chevy Camaro

Mustang obožavatelj u vašem susjedstvu će se naježiti ovaj obrazac Chevy Camaro ZL1 1LE. S druge strane, da li ste ikada pokušali da vidite koliko bi bundeva stalo u zadnji deo Chevy SUV-a? Prije nekoliko godina, grupa iz McAllena u Teksasu, pokušala je ovo s nekima prilično iznenađujući rezultati.

Savjeti za rezbarenje bundeve ljubaznošću VW

  • Koristite slikarsku traku da držite šablonu na mjestu i perivi marker da ocrtate obrise.
  • Za obje šablone prvo izrezujte izrezane dijelove (one koji su crni na PDF-u). Nakon što ste izrezali te komade, ostavite ih na mjestu; ovo pomaže u održavanju snage bundeve dok stružete druge dijelove.
  • Ostrugani, ali ne potpuno urezani dijelovi su nezgodni. Započnite korištenjem zanatskog noža da lagano ocrtate obris šablone. Zatim upotrijebite mali alat za brušenje ili rezbarenje linoleuma kako biste uklonili najviše slojeve pravih ili lažnih bundeva.

Koraci

  1. Izrežite rupu na vrhu ili dnu bundeve i očistite unutrašnjost.
  2. Koristeći komande za veličinu ispisa ili fotokopirni uređaj, odredite veličinu šablone prema veličini bundeve. Odštampajte i prenesite šablonu na bundevu. To možete učiniti na jedan od dva načina: Izrežite komade šablona i zalijepite ih za bundevu. Ocrtajte dijelove šablona pomoću markera koji se može prati. Zalijepite cijeli list šablona za bundevu. Upotrijebite iglu ili šilo da probušite šablonu na rubovima, prateći linije gdje ćete morati rezati ili rezati.
  3. Koristeći oštar nož ili alat za rezbarenje bundeve, izrežite, naprijed-nazad, dvije rupe na svakom od „farova“. Ostavite ove dijelove za sada kako biste dobili dobru sidrišnu točku za ostatak oblika.
  4. Koristeći zanatski nož, pažljivo ocrtajte rubove kružnih dijelova logotipa i obrise vodoravnog dijela rešetke. Nemojte rezati do kraja; jednostavno prorezati površinu. Ovo su dijelovi u kojima ćete sastrugati vanjski rub bundeve kako biste stvorili dubinu i sjenu. Korištenje zanatskog noža za ocrtavanje izgrebanih područja pomaže da se područje ne rasprsne. Upotrijebite alat za rezbarenje da „ostružete“ vanjsku kožu bundeve unutar linija koje ste upravo isjekli.
  5. Uklonite prethodno izrezane rezbarene komade; stavite svijeću na baterije unutar bundeve.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA