SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Pierre Gasly najavljen u Alpine, Nyck de Vries za AlphaTauri za 2023.

The Formula 1 2023 glupa sezona konačno počinje da završava sa skoro svim šahovskim figurama koje padaju na svoje mesto. Jučer je objavio Alpine Pierre Gasly kao njihov izbor 2023. da zamijene Fernanda Alonsa nakon a greška u ugovoru zbog čega su izgubili dvostrukog šampiona od Aston Martina i uzbudljivog juniora Oscar Piastri u McLaren. Samo 10 minuta kasnije, AlphaTauri je najavio Nycka De Vriesa kao Gaslyjevu zamjenu.

Detalji ugovora za Gaslyja i de Vriesa su oskudni, ali znamo da je Gasly potpisao „višegodišnji“ ugovor sa francuskim timom da upari kolegu Francuza Estebana Ocona. Trenutni višegodišnji ugovor Ocona sa timom, potpisan 2020. godine, ističe 2024. godine. Općenito, višegodišnji ugovor uključuje dvije godine s mogućnošću produženja. Tačna dužina Gaslyjevog ugovora nije poznata.

De Vriesov ugovor ima manje detalja. Prema AlphaTaurijeva najava, on je potpisan za narednu godinu, bez riječi o ugovoru koji traje nakon 2023. Izgleda da je Holanđanin potpisao jednogodišnji ugovor. Uzimajući u obzir njegov nedostatak trkačkog iskustva u F1, to je donekle očekivano jer je on generalno nepoznata količina pored svog debija na blockbuster trci u Monzi.

Nyck de Vries na Monzi 2022. Getty

Ovo ostavlja dragoceno nekoliko slobodnih mesta u F1 mreži za 2023. Sve što je preostalo je da Williams i Haas objave svoj sastav vozača za sledeću sezonu i sve je verovatnije da će Daniel Ricciardo biti van vožnje.

U međuvremenu, drugo mjesto u Williamsu vjerovatno će zauzeti Williams Američki mlađi vozač Logan Sargeant. Posljednji džokard je Haas, sa trenutnim vozačem Mickom Schumacherom na tankom ledu sa timom nakon što je izgubio mjesto u Ferrari Driver Academy. Nejasno je kome Haas favorizuje svoje drugo mesto u trci.

Bez obzira na to kako se potrese, naredna godina će biti uzbudljiva. Novi talenti, nova partnerstva i neke nove staze čine sezonu F1 2023. spremnu za pamćenje.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA