SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Daniel Ricciardo kaže da se sljedeće godine neće utrkivati ​​u F1

Motorsport.com izvijestio je da Ricciardo neće preuzeti ulogu rezervnog vozača u Mercedesu, iako su razgovori vođeni. Iako njegove izjave pokazuju da je upravo priznao svoju poziciju na tabeli za 2023., za koju Haas i Williams još uvijek imaju otvorena mjesta, postoji video sa VN Holandije u septembru, gdje je Ricciardo viđen kako razgovara sa vozačem Red Bulla Sergiom Perezom. Na snimku se jasno može čuti Ricciardo kako kaže Perezu da će „uzeti godinu dana pauze, a zatim se vratiti 2024.“.

Daniel Ricciardo nakon pobjede na VN Italije 2021. Getty

Ricciardovo vrijeme u F1 ima velike vrhunce i neke ozbiljne padove. Njegove pobede sa red bull, koji je postao poznat kao majstor kasnog kočenja i preticanja, kao i njegova pobjeda u Monzi 2021. s McLarenom, sve su zatupljene njegovim ukupnim učinkom u timu iz Wokinga. Njegove dvije godine u McLarenu, koje su bile spremne da budu nešto izuzetno, samo su slomile njegovo samopouzdanje i ostavile ga da izgleda kao drugi najbolji u odnosu na svog timskog kolege Landa Norrisa.

Na pitanje da li bi se takmičio u nekoj drugoj seriji kao NASCAR ili IndyCar, Ricciardo je zadržao fokus na F1. U osnovi, neće voziti nigdje osim ako se radi o F1 automobilu sa konkurentskim timom, zbog čega nije čvrsto vezan za Williams ili Haas sjedište. Potez da uzme odmor za 2023. strateški je onoliko koliko se Ricciardo može nadati, jer je dobrovoljno izbacio iz McLarena, s kojim je imao ugovor 2023., što ga je dovelo u nezgodnu poziciju.

Namjerava se vratiti na mrežu za 2024. godinu, zadatak koji ima njegov pun fokus čak i ako se uopće ne utrkuje. S njegovim povlačenjem, izgleda kao da se luda sezona lagano bliži kraju.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA