SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Buick primjenjuje GS tretman na električnu Electru

Sportski Buick u 21st veka? Kontradikcija, neki bi mogli pomisliti. Ali planeri proizvoda u Buicku — obično najkonzervativnijoj marki General Motors’ stabilno – očigledno mislite drugačije.

Ranije ovog mjeseca, GM je podnio zahtjev sa Uredom za patente Sjedinjenih Država za Electra GS natpisnu pločicu, uparujući značku “Gran Sport” s imenom koje datira iz prvog modela Electre koji je debitovao prije više od šest decenija. GM je pokazao Electra EV koncept u 2020 u kina i elegantan Konceptni SUV Buick Electra-X ovog ljeta.

Kao dio svojih planova da pređe na potpuno električnu liniju do 2030. godine, Buick je u junu najavio da električna Electra — dobro pristaje, zar ne? — biće prikazan kasnije ove godine i objavljen 2024. Dodavanje prestižne značke Gran Sport odnosi se na Buick mišićni automobili sredine šezdesetih, uključujući Skylark GS i Rivijera GS. Od tada se primjenjuje na druge Buickse, uključujući i Regal GS.

Brend je također najavio da će sljedeće godine lansirati najmanje dva električna SUV-a, ali taj plan možda neće privući neke dileri da nastavimo prodavati i servisirati Buicks: GM prošli mjesec je rekao da će ponuditi zastupstva u Sjedinjenim Američkim Državama otkupi ako su odbili investirati u značajne nadogradnje potrebne za servis električnih vozila.

„Ne žele svi nužno krenuti na to putovanje, u zavisnosti od toga gdje se nalaze ili nivoa troškova koji će tranzicija zahtijevati,“ potpredsjednik Buick Global Duncan Aldred rekao the Wall Street Journal. “Dakle, ako žele da napuste franšizu Buicka, onda ćemo im dati novčanu pomoć da to učine.”

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA