SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Vettel u pregovorima sa Red Bullom F1 za ulogu ‘top menadžmenta’: Marko

Sebastian Vettel je uspio nešto više od 30 dana odlaska u penziju prije nego što dobijete napojnicu za a Formula 1 povratak. Međutim, ako su riječi savjetnika Red Bulla Helmuta Marka nešto što treba ići, njemački trkač bi mogao biti krenuo na sasvim drugačiju poziciju nego što je bio posljednji u Milton Keynesu.

Prema izvještaju od Sky Sports F1, Marko je otvoreno rekao da bi četvorostrukom svetskom šampionu moglo biti suđeno za „top management“ poziciju. U stvari, uskoro 80-godišnjak je tvrdio da su vođeni razgovori između njih dvoje.

Getty Images

„Nije nemoguće da će se vratiti na rukovodeću poziciju“, rekao je Marko Sky. „Imali smo razgovor i ako bi mogao da dobije top rukovodeću poziciju, to bi mu se svidjelo. To je postalo jasno tokom razgovora. On bi sigurno imao potencijala i ličnosti za to, ali za sada ćemo mu pustiti da postavi nekoliko stabala“, dodao je.

Vettel se utrkivao na svojoj posljednjoj Grand Prix prošlog mjeseca 15 godina u F1 cirkusu. Ranije je rekao da želi da provodi više vremena sa svojom porodicom, da se posveti ciljevima održivosti koji ga privlače i da se fokusira na zaštitu klime i aktivizam za ljudska prava.

Popularni Nemac je sa Red Bullom osvojio četiri svetska šampionata vozača pre nego što je prešao u Ferrari, gdje je proveo nekoliko bezuspješnih godina jureći peto prvenstvo. Njegov prelazak u Aston Martin dodatno je opterećen nedostatkom performansi i prvenstveno osrednjim rezultatima.

„Ne mogu da zanemarim činjenicu da imam puno srca i duše za moto sport i da sam veoma blizak sportu,“ rekao je Vettel u Abu Dabiju u novembru, uoči svoje finalne trke.

2022. još nije gotova i već smo vidjeli dosta kretanja među najboljim F1 timovima. Ferrari je već napustio Mattia Binotto i zamijenio ga je Fredom Vasseurom, a McLaren je također napravio velike promjene u menadžmentu, kao i Alfa Romeo. Daniel Ricciardo je na čelu nazad u Red Bul za ono što zvuči kao uglavnom promotivnu ulogu trećeg vozača, a Mick Schumacher je potpisao kao rezervni vozač Mercedesa F1. Ko zna šta će donijeti prvih nekoliko mjeseci 2023.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA