SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Izvršni direktor VW grupe Oliver Blume kaže da su inicijative za dizajn i kvalitet u toku


Zbog Porsche’s IPO ranije u septembru, Volkswagen Grupa je potrebna sazvati vanrednu skupštinu da odobri posebnu dividendu investitoru. VW Generalni direktor Grupe i Porschea Oliver Blume iskoristio je sastanak kako bi razgovarao o tome na čemu su on i njegovi timovi radili tokom njegovih prvih 100 dana na čelu, te o njegovim planovima da konglomerat krene u profitabilnijem smjeru. Ni taj profit nije samo u novcu – on želi maksimizirati moć brendova grupe kao dio povećanja prihoda i profita. „Ništa i niko nije važniji od brendova. Ljudi kupuju brendove“, rekao je. „Oni su jedan od najvažnijih kriterijuma za naše kupce. Zato ćemo naše brendove još efikasnije pozicionirati i još više izoštriti njihov profil.“

Blume kaže da strategija zahtijeva eliminaciju preklapanja. On je publici rekao da su „strategije proizvoda značajno revidirane“ što će rezultirati „jasnim jezicima dizajna… kako bi se poboljšao identitet proizvoda“. Ovo smo već čuli, čini se da se konceptualne razlike uvijek svode na inkrementalne promjene do trenutka kada se odobri proizvodnja lima. Jedini izuzetak je Seat, čija je najnovija gama znatno izraženija kada se porede modeli unutar Seat linije i kada se uporede sa Volkswagen modelima na kojima Seat gradi svoju ponudu. Dizajnerske inicijative će se roll kako se VW-ova skalabilna sistemska platforma širi kroz brendove grupe u narednih sedam godina.

Dodatni prostor za disanje dolazi iz namjenskih izlaznih raspona za pojedinačne brendove. Blumeove prevedene riječi bile su: „Dodijelili smo opsege snage grupama brendova tako da više neće biti preklapanja u budućnosti.“ Voljeli bismo vidjeti grafikon za ovo; da li su brendovi grupirani u nešto poput ekonomskog, mainstream i luksuznog segmenta? Kao u, bi Seat i Škoda biti ograđeni zajedno, njih dvoje dijele opseg izlaza koji ne narušava glavni Volkswagen brend? Ili da li sva tri imaju svoje vlastite opsege snage koji se ne preklapaju? I da li se to odnosi na ICE i EV pogonske sklopove? Kako god da ide, čini se da će barem jedna tranša kupaca brenda biti zamoljena da napravi korak dolje na vlasti. Nazovite nas ludima, ali sumnjamo da to neće biti kupci Porschea. Ili možda svi idu gore!

Neosporne dobre vijesti za sve dolaze s Blumeom koji kaže da je na djelu nova ofanziva kvaliteta. Napor uključuje hardver i softver, inicijativa je dotaknuta prošlog mjeseca u intervjuima sa šefom marke Volkswagen Thomas Schäfer o VW-ovom infotainment sistemu. Osim toga, s obzirom da je softver bio problem VW Grupe od prije lansiranja ID.3, Blume je rekao da je stvaranje interne softverske jedinice CARIAD pravi potez, te da je i on u središtu guranja za poboljšanje. Prednosti će značiti bolji softver općenito, EV domet vožnje do 700 kilometara po WLTP ciklusu i brzo punjenje do 200 kW. Pogled na budućnost dolazi s debijem „softvera visokih performansi za [the] premium brendovi sljedeće godine.“

Cijeli govor iznio je deset inicijativa izdvojenih iz „75 polja djelovanja“, a svaku inicijativu nadgleda član odbora VW grupe. Možete i sami pročitati Blumeov govor ovdjeili pogledajte prevedeni video.

Povezani videoSource link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA