SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Utrke podrške na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država 2022. su vrijedne gledanja

Formula 1 je pošten prema Bogu spektakl motosporta. Bio sam oko svih vrsta trka i nisam vidio ništa ovakvo. Ipak, čak i na mom prvom F1 događaj, morao sam šetati okolo i piti u prizorima i zvukovima između sesija. Moje omiljeno otkriće bilo je stajalište za podršku koje se nalazi na skretanju 13.

Naravno, naslovnica je F1, a gledanje tih automobila po prvi put je potpuno zapanjujuće. Toliko je govora tijela i emocija koje ne dolaze kroz TV ekran. Svi najsitniji napeti pokreti, agresivnost pravilnog vrućeg kruga i zvuk modernih F1 mašina stvaraju ovisnost. Postoje i suptilnosti između zvukova četiri motora. Mercedesov motor je glasniji, grublji, više nalik na motornu testeru. Renault je tih, ali prilično hrapav. Ferrari je negdje između Mercedesa i Renaulta sa nešto višim registrom. Hondin motor je najjedinstvenijeg zvuka, sa niskim i glatkim tonskim karakterom.

Mario Andretti vozi na VN SAD. Getty

Ali sve te male nijanse se zaista ne nadmeću s povijesnim trkaćim automobilima koji su putovali na Circuit of the Americas. Glavni događaj podržava mali paddock sa nekim posvećenim trkačima koji se bave mješavinom F1 automobila iz 1970-ih, prototipa Le Mansa i bivših GT3 automobila izdržljivosti. Utrkivali su se starinskim F1 automobilima prije F1 treninga 3 i bilo je to posebno za gledati. Većinu terena pokretao je klasični Cosworth DFV V8 koji je bio jedan od najpopularnijih motora ikada u F1.

Zvuk koji stvaraju je ikoničan i definiraju generaciju F1 poput V10 motora ’90-ih i ranih ’00-ih. Gledanje kako se utrkuju bilo je posebno, zajedno s lažnom utrkom izdržljivosti s GT3 automobilima i prototipovima na mješovitom terenu, i Mario Andretti vozi moderan V8 F1 auto oko staze.

Svi su ovdje za F1. Ali ne zaboravite i na druge cool trkaće automobile. Više trkačkih automobila je uvijek bolje.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA