SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Halfords prodaje uštede troškova života u ponudama garancije i održavanja

Halfords se udružio s tvrtkom MotorEasy kako bi lansirao paket garancije za vozače.

Nova inicijativa je namijenjena vozačima koji su spremni za budućnost protiv povećanja cijena dijelova i smanjenja finansijske neizvjesnosti vlasništva automobila.

U kolovozu je istraživanje provedeno na 2.000 potrošača za Halfords pokazalo da svaki šesti pokušava potrošiti što manje na troškove vožnje, a njegov izvršni direktor Graham Stapleton upozorio je na stvarni rizik za sigurnost jer vozači kupuju jeftinije, starije automobile i bore se s održavanjem troškovi.

U MotorEasy partnerstvu, članovi Halfords Motoring Cluba mogu kupiti 12-mjesečnu garanciju, uz besplatno produženo pokriće (minimalno tri mjeseca) kako bi se zaštitili od troškova mehaničkog kvara.

Kompanija je također pokrenula namjensku odredišnu stranicu za sve svoje usluge koje štede troškove, uključujući nedavno lansirani paket za efikasnost goriva. Kreiran kao opcioni dodatak za odabir usluga Halfords Autocentra, novi paket uključuje neinvazivnu proceduru za čišćenje i uklanjanje štetnih naslaga ugljika iz motora i sistema goriva automobila.

Nisu samo proizvodi i plaćene usluge uključene na stranici, korisnici mogu pristupiti nizu besplatnih provjera koje Halfords nudi, uključujući provjere kočnica, guma i popravki.

Na stranici se također nalaze savjeti i savjeti za uštedu novca marke, uključujući kako održati kvalitet vozila, kako izbjeći oštećenja i kvarove, te najbolji načini za uštedu na servisiranju, održavanju i tehničkim pregledima.

Karen Bellairs, glavni klijent i komercijalni direktor u Halfordsu, rekla je: „U Halfordsu, mi vidimo da je naša dužnost da pomognemo vozačima da se voze manje, pa smo oduševljeni što imamo posebnu stranicu koja pomaže našim klijentima da učine upravo to.

„Bilo da traže stručni savjet, promotivnu ponudu ili besplatnu sigurnosnu provjeru, vozači širom zemlje znaju da mogu doći kod nas bez obzira na to što im je automobilom potrebno.“

Duncan McClure Fisher, šef Intelligent Motoringa koji posjeduje MotorEasy, rekao je: „Saradnjom, automobilska industrija može igrati vitalnu ulogu u ublažavanju finansijskog tereta s kojim se danas suočavaju mnogi potrošači širom Ujedinjenog Kraljevstva. Ova najnovija inicijativa Halfordsa omogućava vozačima izvor koji je posvećen pružanju najboljih savjeta, podrške i zaštite od strane priznatih i pouzdanih stručnjaka.“

Halfords je završio Kupovina mreže nacionalnih servisnih centara vredna 62 miliona funtiprošle godine.

Dogovor je uključivao 239 garaža i 60 mobilnih kombija za ugradnju iz kompanija National Tires and Autocare, Viking Wholesale Tyres i Tire Shopper – zajedno sa 1.400 novih zaposlenih.

Preseljenje slijedi nakon akvizicije Jugoistočni pružalac usluga automobilskih usluga Universal Tire and Autocentres za 15 miliona funti ranije ove godine i McConechy’s i Tires on the Drive 2019.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA