SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Audi će izazvati Ferrari u Formuli 1 počevši od 2026. godine

Posle meseci od glasine i spekulacije, Audi potvrdio je da će se pridružiti Formuli 1 za sezonu 2026. Ulazak kompanije u seriju će je staviti jedan u drugi protiv rivala kao što je Mercedes-AMG, a najava dolazi kada Audi okonča svoj LMDh program trkaćih utrka.

Audi je objasnio predstojeće propise Formule 1 koji stavljaju veći fokus na držanje troškova pod kontrolom i elektrifikaciju uvjerili su ga da baci svoj šešir u ring. FIA Pravila već ograničavaju količinu novca koju svaki tim može potrošiti na svoj trkački program, a propisi koji bi trebali stupiti na snagu 2023. također će postaviti ograničenje troškova za proizvođače pogonskih jedinica. Sa tehničke strane, automobili proizvedeni za sezonu 2026. će koristiti novi pogonski agregat čiji će električni motor proizvoditi skoro istu snagu kao i njegov 1,6-litarski turbo V6 od 544 konjske snage.

Inženjeri u fabrici Audi Sport u Neuberg an der Donau, Nemačka, zaduženi su za razvoj pogonskog agregata. U objektu se već nalaze ispitni stolovi za motore Formule 1, elektromotore i baterija pakuje, a Audi će proširiti lokaciju prema potrebi u narednim mjesecima.

„Formula 1 je sljedeća velika prekretnica u Audiju motorsport povijest“, kaže Julius Seebach, trenutni generalni direktor Audi Sporta. Audi će objaviti tim s kojim će uspostaviti partnerstvo do kraja 2022. godine, iako nezvanični izvještaji TVRDITI to će povezati oružje sa Sauber.

U međuvremenu, njemačka kompanija cilja na pobjedu 2023 Dakar Rally sa plug-in hibrid RS-Q E-Tron.

Povezani video:

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA