SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Ulaznice za F1 Las Vegas GP su u prodaji, već od 500 dolara

Karte su puštene u prodaju za prvu ikada Veliku nagradu Las Vegasa, a kao i sve u Formuli 1, prilično su skupe.

Zvanična web stranica za prodaju karata u utorak je počela pretprodaja za korisnike ranog pristupa American Express-a. U ponudi Faze 1, osnovna opšta ulaznica će vas koštati 500 dolara za trodnevnu kartu. Ovo je samo za prostor za stajanje u MSG Sphere, i uključuje paket hrane i bezalkoholnih pića. Nejasno je da li su to obećani „pristupačne“ karte to bi bilo dostupno, ali The Drive je zatražio pojašnjenje i u skladu s tim će ažurirati ovaj članak.

Oni koji žele mjesto na tribinama MSG Sphere morat će iskašljati 2.000 dolara za tu privilegiju. Zona MSG Sphere pokriva od skretanja 5 do skretanja 9, uključujući povratnu vožnju pri maloj brzini skretanja 7 i skretanja 8.

Željenu startno-ciljnu ravnu pokriva East Harmon zona. Sjedalo na tamošnjoj tribini košta više od 2.500 dolara. Osim toga su karte za Skybox za one sa najdubljim džepom. Za razliku od ulaznica nižeg nivoa, ove pokrivaju četiri dana akcije tokom vikenda. Takođe koštaju 10.000 dolara po komadu.

U ovoj fazi karte su još u fazi pretprodaje. Prodaja će biti otvorena za one koji su se prijavili na Listu prioriteta 3. novembra, prije nego što će 5. novembra krenuti u prodaju široj javnosti.

Sve karte će se prodavati kao najmanje trodnevne propusnice, tako da ne očekujte da ćete uštedjeti novac tako što ćete se pojaviti samo na utrci. Također postoji ograničenje od osam karata po kupcu putem službenog prodajnog mjesta.

Liberty Media ulaže velika sredstva u Veliku nagradu Las Vegasa kao dio šireg prodora na američko tržište. Kalendar za 2023. će sadržavati tri utrke u državi, a novi događaj će se pridružiti postojećim utrkama u Majamiju i Austinu u kalendaru. Trka u Las Vegasu bit će pretposljednja runda prvenstva 2023. godine, koja će se održati 18. novembra, neposredno prije finala sezone u Abu Dabiju.

Pedanti će primijetiti da iako je ovo prva inauguralna Velika nagrada Las Vegasa, to nije prva Velika nagrada koja se održava u Las Vegasu. Ta čast pripada onima koji su često ismijavani Caesars Palace Grand Prix, vođena 1981. i 1982. godine. Staza koja se odvijala na stazi doslovno izgrađenoj na parkiralištu kazina, bila je nepopularna među vozačima i privukla je malo obožavatelja. Prvobitno događaj Svjetskog prvenstva Formule 1, preuređen je u CART trku 1983. i 1984. prije nego što je potpuno napušten.

Formula 1 nikada nije bila jeftin sport, za navijače ili vozače. Strme cijene karata nisu posebno iznenađujuće, a kamoli u Las Vegasu. Ipak, ako želite da se uključite, 500 dolara za trodnevnu propusnicu nije loše, posebno s obzirom na hranu i piće u kući.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA