SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

2023 Ford Transit Trail otkriven sa Vanlife avanturom na vidiku

DEXTER, Mich. — Ford i njegov Ford Pro komercijalno vozilo kompanija je predstavila 2023 Transit Trail, podignutu, terensku verziju svog Transit kombija. Pored komercijalne upotrebe, ovo je platforma sa #Vanlife gomilom – kako uradi sam, tako i kupljenim od dilera – direktno na vidiku.

Ford Transit Trail zamjenjuje bivši Adventure Prep Package i ima nekoliko standardnih artikala direktno iz tvornice koji bi se trebali svidjeti avanturističkom kompletu. Dobiva podizanje od 3,5 inča za bolji razmak od tla. Njegove 30,5-inčne gume Goodyear Wrangler Workhorse za sve terene su 2,5 inča veće od onih koje su ranije bile dostupne, osiguravajući ravnotežu između sposobnosti i usklađene vožnje, a staza je također proširena za 2,75 inča.

Pokreće ga Fordov 3,5-litarski motor EcoBoost V6 motor, koji proizvodi 310 konjskih snaga i 410 funti-stopa obrtnog momenta, uparen sa 10-brzinskim automatskim menjačem. Pogon na sva četiri točka je standardan, a postoji pet odabranih načina vožnje: Normal, Eco, Mud/Ruts, Vuča/Haul and Slippery. Može se imati sa srednjim ili visokim krovom u velikoj dužini ili produženom dužinom sa visokim krovom za do 487 kubnih stopa teretnog/stambenog prostora. Rezervoar za gorivo od 25 galona je standardan, ali je opcioni rezervoar od 31 galona dostupan za proširenje dometa.

Ostali fabrički sadržaji uključuju crnu rešetku s ugrađenim gabaritima, crna HID prednja svjetla, okretna ili fiksna prednja sjedala, dvostruka 12-voltna baterija napajanje sa 400-vatnim AC inverterom, 4G LTE Wi-Fi, 12-inčnim ekranom osjetljivim na dodir koji pokreće Sync 4 i prilagodljivim tempomatom. Ventilator krovnog ventila, paket za vuču, dupli alternatori se takođe mogu nabaviti iz fabrike, ispod garancija (3 godine, 36.000 milja od branika do branika).

Iako će Ford prodati svoj Transit Trail serviserima i distributerima, on također očekuje značajan broj DIY kupaca, koji cijene da Ford nudi stvari kao što su komplet za podizanje, opcionalni krovni ventil i unaprijed postavljena područja za bušenje kako bi se osigurala sigurnost i izdržljivost vozila, kao što je kao i integritet garancije. “Ono što smo čuli,” rekla je prodavačica Ford Pro proizvoda Julie Ellenberger, “je da žele da Ford Pro radi ono što morate imati, funkcionalne stvari – ‘strašne’ stvari, ako hoćete – kako bi se onda mogli fokusirati na ono što je važno većina: pretvaranje kombija u individualno ono što žele da bude, njihov dom daleko od kuće.”

Za one koji ne žele sami, Ford ima brojne partnere i distributere, a kupci ga mogu kupiti od jednog od njih ili otići na Ford Upfits web stranica pronaći modifikator koji je odobrio Ford. Ford je imao pri ruci primjer Transit Traila 2023. na događaju za medijski pregled, gdje smo mogli vidjeti verziju kombija koju je opremio VanDOit Adventure Vans, što možete vidjeti u videu ispod.

Knjige narudžbi za Ford Transit Trail za 2023. otvorene su danas, ali smo upozoreni da je ponuda za sada ograničena. Počinje od $67,770 uključujući $1,795 u odredišnim naknadama.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA