SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Nikola Corporation objavljuje rezultate za treći kvartal 2022. godine

Nikola Corporation (Nasdaq: NKLA), globalni lider u transportu sa nultim emisijama i snabdijevanju energijom i infrastrukturnim rješenjima, danas je objavio finansijske rezultate za kvartal koji je završio 30. septembra 2022.

„Tokom trećeg kvartala nastavili smo da proizvodimo i isporučujemo Nikola Tre BEV vozila dilerima i kupcima“, rekao je predsednik Nikole, Michael Lohscheller. “Također smo napravili značajan napredak u razvoju našeg energetskog poslovanja, najavljujući našu namjeru da razvijemo pristup do 300 metričkih tona vodonika dnevno i do 60 stanica do 2026. godine i našu saradnju sa E.ON-om u Evropi.”

Energetske poslovne najave
20. oktobra smo najavio našu namjeru da razvijemo pristup do 300 metričkih tona dnevno (TPD) vodonika i do 60 stanica za točenje do 2026. godine, te istaknuo potencijalne prednosti našeg poslovnog modela od Zakona o smanjenju inflacije. Očekuje se da će ovo snabdevanje biti podržano prethodno najavljenim projektima koji su navedeni u nastavku, a koji se razvijaju sa našim partnerima.

Pregovaramo o snažnom portfelju mogućnosti isporuke vodonika širom Sjeverne Amerike. Dalji detalji će biti dati nakon izvršenja.

Dana 29. septembra kupili smo parcelu u Buckeyeu, AZ s namjerom da sa našim partnerima izgradimo čvorište za proizvodnju vodonika. Prolazimo kroz zahtjeve za zoniranje i izdavanje dozvola i naručili smo opremu sa dugim rokom isporuke, uključujući elektrolizere i opremu za ukapljivanje.

4. avgusta smo objavio lokacije tri stanice za točenje vodonika u Kaliforniji. Stanice će se nalaziti u Coltonu, Ontario, i na lokaciji koja će opsluživati ​​luku Long Beach. Kalifornija je tržište za lansiranje za Nikolu i ove stanice namjeravaju podržati ključne kupce kako bi pomogli u unapređenju napora države da dekarbonizira transportni sektor.

16. septembra smo najavio našu saradnju sa E.ON-om sa ciljem uspostavljanja snabdevanja vodonikom i prateće infrastrukture kako bi se zadovoljile potrebe kupaca u Evropi. E.ON je jedan od najvećih evropskih operatera energetskih mreža i energetske infrastrukture. Očekuje se da će strateško partnerstvo kupcima ponuditi integrirano rješenje mobilnosti za promoviranje korištenja vodonika. Obje strane su potpisale rokove za potporu saradnje i pregovaraće o konačnom sporazumu kako bi se finalizirali uslovi.

Snažan prikaz na IAA
19. septembra, u sklopu našeg zajedničkog ulaganja sa Iveco Grupom, otkrili smo našu evropsku verziju Tre BEV i FCEV beta na glavnoj bini IAA. Postojao je visok nivo interesovanja za naše FCEV, što vjerujemo dodatno potvrđuje naš poslovni plan i ulogu koju ćemo igrati u globalnoj tranziciji na ekonomiju vodika. Planiramo da počnemo proizvodnju Tre BEV verzije EU u drugoj polovini 2023., a EU verzije Tre FCEV u drugoj polovini 2024.

Tre FCEV Update
Tokom trećeg kvartala, nastavili smo naš FCEV pilot sa TTSI i započeli pilot testiranje sa Walmartom. Do danas su kamioni prešli preko 9.700 odnosno 5.500 milja. U Q3 smo završili šest beta kamiona. Razvojno testiranje beta kamiona je počelo na različitim lokacijama. Očekujemo da ćemo do kraja četvrtog kvartala završiti 17 beta kamiona za cijelu godinu.

Tre BEV ažuriranje
Tokom trećeg tromjesečja proizveli smo 75 Nikola Tre BEV vozila, od kojih smo 63 isporučili dilerima. Započeli smo pilot testiranje sa SAIA i Walmart zapisom preko 1600 milja, odnosno 2700 milja do danas. 2. novembra smo objavili Zeem Solutions je izvršio nalog za kupovinu 100 vozila Nikola Tre BEV.

Coolidge, Arizona Manufacturing Facility
U Coolidgeu trenutno proizvodimo tri kamiona u jednoj smjeni i imamo mogućnost proizvodnje pet kamiona po smjeni. Ostajemo na putu da završimo proširenje montaže Faze 2 do kraja Q1 2023, kada će naš proizvodni kapacitet biti do 20.000 jedinica godišnje. Po završetku faze 2, postrojenje će moći proizvoditi BEV i FCEV na istoj liniji, pored Bosch modula za napajanje gorivnih ćelija.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA