SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

U Kaliforniji će hodanje po jajima uskoro biti legalno, obično

Snaga za pješake: U Kaliforniji, hodanje po glavi – većinu vremena – više neće biti zločin.

Zbog a račun koji je nedavno potpisao guverner Kalifornije Gavin Newsom, Zakon o “slobodi hodanja”, pješaci više neće morati biti zabrinuti zbog novčane kazne ako zalutaju na ulicu na prelaz izvan predviđenih raskrsnica ili na crveno svjetlo.

Prema novom ediktu, koji stupa na snagu 1. januara, policija može kazniti šetače koji mogu pogriješiti samo ako se procijeni da predstavljaju opasnost po sigurnost. Kazne koje su trenutno na snazi ​​iznose čak 250 dolara.

član Skupštine Phil Ting iz San Francisca, koji je pomogao u pisanju zakona, rekao je da je vrijeme da “preispitamo kako koristimo naše resurse za provođenje zakona i da li naši zakoni o hodanju po jajima zaista štite pješake”. Drugi su optužili da zakoni o hodanju nepravedno ciljaju na određene grupe. Podatke citira Tingov ured iz Kalifornijskog zakona o rasnim i identitetskim profilima pokazuje da je do 4,5 puta veća vjerovatnoća da će crnci iz Kalifornije biti zaustavljeni zbog šetnje nego oni koji su bijelci.

Prema Udruženje guvernera za sigurnost na cestama, Procjenjuje se da su vozači udarili i ubili oko 7.485 ljudi pješice 2021. godine – što je najviše smrtnih slučajeva pješaka u jednoj godini u četiri decenije i povećanje od 12% u odnosu na prethodnu godinu, što je rezultiralo 774 dodatna izgubljena života. U 2020. postotak smrtnih slučajeva pješaka prekoračenje brzine porastao je na 8,6%, što je značajno povećanje u odnosu na 7,2% prethodne godine, izvijestilo je udruženje.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA