SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Trading Standards pronalazi gnijezdo pacova i korov u automobilu tokom pregleda dilera

Gnijezdo u kojem se nalaze živi pacovi i korov koji raste iz karoserije vozila jedno je od otkrića istrage trgovačkih standarda o prodavačima polovnih automobila.

Službenici za trgovinske standarde iz Vijeća West Berkshirea došli su do grizli otkrića dok su posjetili 12 maloprodajnih objekata za automobile u sklopu provjera s ciljem suzbijanja takta vozila i osiguranja ispravnosti automobila koji se prodaju širom West Berkshirea i Wokinghama.

Reading Chronicle je rekao da je operacija rezultat velikog broja pritužbi u vezi sa dilerima automobila u regionu.

Izvještava da su policajci otkrili da su pacovi pojeli oblogu haube i prožvakali cijev rashladne tekućine jednog automobila koji je bio ponuđen na prodaju za 1.895 funti, dok je korov također rastao iz luka točkova.

Ukupno 20 vozila pregledali su nezavisni inženjeri vozila kako bi se uvjerili u njihovu ispravnost.

U izjavi koju je za Reading Chronicle izdalo Partnerstvo za javnu zaštitu Vijeća West Berkshirea kaže: „U cjelini je utvrđeno da većina vozila i prostorija zadovoljava samo nekoliko oblasti u kojima smo savjetovali vlasnike preduzeća u nekim oblastima na kojima treba da rade.

“Oni su bili usredsređeni na njihovu politiku povrata/zakonska prava i zahtjeve prodaje na daljinu.”

Ranije ove sedmice izvještaj koji je objavio Financial Conduct Authority (FCA) istaknuo je to potreba da se prodavci automobila fokusiraju na isporuku dobrih rezultata za potencijalno ranjive kupce sklapanje finansijskih ugovora.

The FCA-ov izvještaj ‘Zajmoprimci u finansijskim poteškoćama nakon pandemije koronavirusa’ otkrio je da motorno finansiranje nije u skladu sa standardima koje su postigli tržišni segmenti, uključujući ‘skupe kratkoročne kredite’ i ‘kućni kredit’ u „praćenju klijenata podložnih finansijskim poteškoćama“.

Izvještaj je objavljen ove sedmice, samo nekoliko dana nakon isteka roka za preduzeća da kreiraju Plan implementacije FCA Consumer Duty.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA