SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Toyota GR Supra GT4 EVO 2023 je bolja zahvaljujući povratnim informacijama kupaca

Toyota GR Supra možda je pola BMW, što na neki način ubija njegovu vibru, ali je ipak dobro vidjeti serijska Supra ponovo na trkačkim stazama, gdje joj je i mjesto. The Gazoo Racing Supra GT4 je bila iznenađujuće uspješan trkački automobil za Toyote otkako je debitovao 2020. godine, sa preko 50 automobila u pogonu, a u avgustu je osvojio svoju 50. klasu na velikom šampionatu. Kako bi bila sigurna da nastavlja pobjeđivati, Toyota je napravila neka poboljšanja i kreirala novu 2023 GR Supra GT4 EVO.

Prema Toyoti, nakon dobijanja povratnih informacija, podataka i procjena vozača od svojih trkaćih timova, postojale su tri glavne oblasti koje su trebale poboljšati: kočenje, rukovanje i njegov motor. Dakle, u suštini sve.

Da bi poboljšala svoje upravljanje i kočenje, Toyota je revidirala svoje postavke ABS-a, opremila ga novim stabilizatorima i dobila novu KW tehnologiju amortizera. Što se tiče nadogradnje motora, Toyota kaže da 3,0-litarski redni BMW motor sa šest motora ima poboljšano hlađenje, kao i povećanje snage i obrtnog momenta. Međutim, ne navodi koliko konjskih snaga sada proizvodi, jer može varirati ovisno o promjenama balansa performansi između utrka. Maksimalni obrtni moment je samo do 487 lb-ft, u odnosu na 479 lb-ft automobila prethodne generacije.

Nije baš udarna vijest vidjeti proizvođača kako blisko sarađuje sa svojim trkačkim timovima kako bi poboljšao svoje trkaće automobile. Ali to ne znači da novi i poboljšani Supra GT4 automobil nije uzbudljiv. Postoji samo nešto što se čini vrlo ispravnim u vezi sa postojanjem proizvodne Supre u trkama GT3 i GT4 serija. Pogotovo nakon višedecenijske pauze između Supra modela. Zato cijenimo činjenicu da ne samo da postoji Supra na tržištu već i da Toyota kontinuirano poboljšava verziju trkaćih automobila za timove kupaca.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA