SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Stareća Godzila i dalje ima moćan udar

Nissan GT-R i njegova sklonost ka brzini savijanja fizike ne zahtijevaju predstavljanje. Na tržištu je od 2009. godine i ostao je isti sportski automobil koji mami superautomobile koji je egzotična imena iz Njemačke i Italije prilično uplašila. Smatramo da je GT-R-u blizu kraj (posebno kada se nije pojavio za model 2022.), i jedva čekamo da Nissan razotkrije svoje planove za Godzillinu migraciju u svijet elektrifikacije.

2023 Nissan GT-R: Šta je novo?

Nissan GT-R iz 2023. je isti automobil kao i 2021. godine, što je dobro ili loše, ovisno o tome gdje gledate. Dobro je što se vraća sa standardnim V6 sa dva turbo punjača i za Premium i za Premium GT-R NISMO. Nije tako dobro u smislu da ima zastarjelu kabinu i unutrašnji raspored koji izgleda previše glamiran egzotičnim materijalima kako bi izgledao svježe.

2023 Nissan GT-R.
2023 Nissan GT-R. Fotografija: Nissan North America.

2023 Nissan GT-R Pregled

Slučajno ili ne, Nissan GT-R je istorijski jedan od najboljih japanskih automobila koji se mogu kupiti za novac. A opet, morat ćete biti obojani obožavatelj Godzile (sa dubokim džepovima) da biste odabrali GT-R u odnosu na noviju konkurenciju kao što je Porsche 911, Maserati MC20i the Chevy C8 Corvette.

Motor & Drivetrain

Nissanov ručno izrađen 3,8-litarski V6 sa 24 ventila sa dvostrukim turbo punjenjem i dvostrukim bregastim vratilima iznad glave je vrijedan divljenja. Ispumpa 565 konjskih snaga i 467 lb-ft. obrtnog momenta u GT-R Premium dok ubrzava od nule do 60 mph za nevjerovatnih 2,9 sekundi.

GT-R NISMO je hardcore i ima varijantu twin-turbo V6 sa 600 konjskih snaga. Štaviše, ispumpava 481 lb-ft. obrtnog momenta kroz standardni šestostepeni menjač koji hrani sva četiri točka pomoću Nissanovog pogona na sva četiri točka ATTESA ET-S. NISMO dobija nove turbo punjače naslijeđene od GT3 trkaći automobil da mu daju ubrzanje i performanse svjetske klase.

GT-R Premium

Svaki dio Nissana GT-R usmjeren je na maksimiziranje performansi. Standardni za osnovni GT-R Premium su Bilstein DampTronic amortizeri sa tri režima prigušenja po izboru korisnika, lagani Rays točkovi od 20 inča umotani u Dunlop letnje performanse, i Brembo prednje i stražnje čeljusti sa šest i četiri klipa.

Unutra, GT-R Premium ima aktivno uklanjanje buke, Bose audio sistem sa 11 zvučnika, dvozonsku automatsku klimu, grijana prednja sedišta, multifunkcionalni displej performansi i ekran osetljiv na dodir od 8 inča sa navigacijom i Apple CarPlay-om. Ostale dobrote uključuju Nappa kožne presvlake i parking senzore za prednje i zadnje strane.

GT-R NISMO

Vrhunski GT-R NISMO odgovara vašim potrebama ako želite nešto što izgleda ravno iz video igrice. Ima karbonsko-keramičke kočione rotore, Recaro sjedišta, crvene šavove i volan od alkantare. Ima dodatke karoserije specifične za NISMO, veće zadnje krilo i više komponenti od karbonskih vlakana nego što možete izbrojati.

2023 Nissan GT-R: Cijene i dostupnost

Nissan GT-R Premium počinje od 115.345 dolara, dok GT-R NISMO ima ogromnu osnovnu cijenu od 212.635 dolara, uključujući odredišnu cijenu od 1.895 dolara. Nissan sada prima narudžbe za GT-R 2023.

Alvin Reyes je kolumnista Automoblog-a i stručnjak za sportske i performansne automobile. Studirao je civilno vazduhoplovstvo, aeronautiku i računovodstvo u svojim mlađim godinama i još uvek je veoma vezan za svoje bivše Lancer GSR i Galant SS. Takođe voli prženu piletinu, muziku i biljne lekove.

Fotografije i izvor: Nissan Sjeverna Amerika.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA