SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Schnell na točkovima: Audi RS 3 Performance Edition će biti najbrži RS 3 ikada

Audi RS 3 Performance Edition će biti ograničen na samo 300 primjeraka, a nijedan od njih neće doći u Sjedinjene Države.

Audi je nedavno najavio da će graditi novi RS 3 Performance Edition sa većom snagom i većom maksimalnom brzinom. Biće napravljeno samo 300 ovih specijalnih automobila. Loša vijest je da se nijedan od 300 RS 3 Performance Edition automobila neće prodavati u SAD-u Dobra vijest je da mi nekako ga već imam. RS 3 Performance Edition će imati 401 konjsku snagu. Za one od vas koji obraćaju pažnju mogli biste pomisliti da to nije vijest jer RS ​​3 već proizvodi 401 konjsku snagu. Da, postoji ovdje u SAD-u, ali obični RS 3 u evropskim specifikacijama ima samo 394 konjske snage. Dakle, Performance Edition nudi blagu neravninu za naše evropske prijatelje, ali nije moćnije od automobila sa američkim specifikacijama.

Međutim, RS 3 Performance Edition ima nekoliko dobrih stvari koje ne možemo dobiti ovdje u zemlji besplatnih. Vjerovatno je najbolji dobar koji bismo voljeli imati Sportback verzija automobila. U Evropi su RS 3 i RS 3 Performance Edition dostupni u fantastičnom hatchback stilu karoserije. Imamo samo limuzinu. Ali prije nego što se previše rastužimo zbog toga, pogledajmo pobliže po čemu je Performance Edition posebno.

Lucky 300

300

Nisam siguran kakva je veza između Audija i broja 300, ali taj broj se stalno pojavljuje kada se opisuje RS 3 Performance Edition. Kao što smo spomenuli, biće napravljeno samo 300 primjeraka. Uz to, najveća brzina automobila je podignuta na 300 km/h. To je 186 mph, ili 6 mph brže od američkog automobila opremljenog Dynamic Plus paketom. Kada otključate Performance Edition, digitalno dnevno svjetlo, koje se sastoji od 15 LED segmenata, prikazuje „kockastu zastavicu“ na strani suvozača i „3‑0-0“ na strani vozača. Ako ste se nadali da će Audi naplatiti samo 300 dolara za to, nema sreće. Cijene počinju od 75.000 € kao Sportback i 77.000 € kao Sedan. To je otprilike 73.900 dolara i 75.900 dolara po trenutnom kursu.

Više performansi

Audi RS 3 Performance Edition

Snaga za Performance Edition možda neće biti veća od one u verziji koju imamo ovdje, ali su i gume nadograđene. Performance Edition će standardno dolaziti sa gumama Pirelli P Zero Trofeo R (opciono na američkim automobilima). Ove gume su mnogo više orijentisane na stazu od standardne gume Pirelli P Zero na osnovnom automobilu. Ove specijalne gume su omotane i oko posebnih točkova. Automobil Performance Edition dolazi sa felgama od livenog aluminijuma od 19 inča u tamno sivoj mat boji sa oznakom RS. Standardni RS sportski auspuh je dotjeran modificiranim središnjim prigušivačem u Performance Edition.

More Style

Enterijer

RS 3 Performance Edition može biti obojen u Nogaro plavu, Arrow Grey, Daytona sivu, Sebring Black Crystal Effect ili Glacier White Metallic. Unutrašnjost sedišta su standardna sa kontrastnim plavim šavovima u obliku saća. Plava tema se nastavlja u unutrašnjosti. Sigurnosni pojasevi su plavi. Kontrastni šavovi na srednjem naslonu za ruke, naslonima za ruke na vratima i volanu su takođe u plavoj boji. Alcantara volan ravnog dna ima oznaku 12 sati koja je također plava.

Uskoro dolazi

Ograničeno izdanje

Očekuje se da će RS 3 Performance Edition biti isporučen početkom 2023. Do toga je samo nekoliko mjeseci, tako da ako želite da ga držite u svojoj kući za odmor u blizini jezera Constance, bolje je da krenete dalje. Pretpostavljamo da će se ovih 300 automobila brzo rasprodati.

Slike: Audi

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA