SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

GMC je spustio farove na 2024 Sierra EV kako bi spriječio odsjaj

Postoji mnogo stvari koje se razlikuju GMC Sierra EV iz 2024 dizajn i benzinac Sierra pickup, ali ono što smo odmah primijetili je postavljanje farova. On GMje benzin pune veličine kamioni, farovi su otprilike onoliko daleko do prednje maske koliko mogu. U Sierra EV, oni su postavljeni znatno niže i u donji branik ispod rešetke.

Zašto ističemo ovaj poseban aspekt dizajna? Pa, osim ako ikada vozite samo masivne kamione visoke vožnje, vjerovatno ste ovih dana vrlo navikli da vas oni često zaslijepe na cesti. Opisujući položaj farova kod Sierra EV, dizajneri su nam rekli da su namjerno spustili svjetla kako bi poboljšali stvari. Povukli smo Phila Kuceru, a GMC menadžer dizajna, na stranu da ga pita za promjenu.

„To je obično bolje mesto gde ne bledi u očima drugih ljudi, zar ne, što se spuštate niže“, kaže Kučera.

Osim zasljepljivanja drugih, postavljanje farova niže na prednju stranu kamiona poboljšava performanse farova i za vozača.

„Obično što niže, to bolje, jer će se tamo nalaziti na putu, tako da ima manje odraza u magli ili kiši“, objasnio je Kučera. “Ako ih podignete na određenu visinu, u vašim će očima odražavati određene stvari poput snijega, kiše ili sličnih stvari.”

Naravno, primijetit ćete na Sierra EV da su dnevna svjetla (DRL) i dalje velika i podebljana u gornjem dijelu prednjeg kraja. Međutim, ova svjetla služe kao dekor i djeluju kao komadi dizajna, a ne kao funkcionalni način da se vidi noću. Drugim riječima, to su svjetla, ali neće zaslijepiti nailazeći saobraćaj ili uzrokovati odsjaj vozača kao što će to učiniti far usmjeren niz cestu.

Nadamo se da bi pomjeranje ovih svjetala niže naprijed trebalo biti neto pozitivno za druge vozače koji nailaze na Sierra EV i za same vozače kamiona. Način na koji su svjetla usmjerena igra jednako važnu ulogu u tome kako drugi vozači percipiraju nadolazeća svjetla, tako da ćemo morati pričekati i vidjeti performanse u stvarnom svijetu na ovom.

Takođe ćemo primetiti da pomeranje stvarnih farova dalje niz prednji kraj ne oduzima ništa od dizajna Sierra EV. Još uvijek ima snažan, uspravan stav na koji je svijet navikao da vidi od novih kamiona ovih dana. Nije iznenađenje, ali GM se slaže.

„Upalilo je sa dizajnom“, završava Kučera.

Povezani video:

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA