SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Russell se bori protiv Verstappena do uzbudljive pobjede u F1 sprint utrci

Najvažnije, Red Bull se našao u nepovoljnoj poziciji nakon kockanja sa gumama Max Verstappen. Počevši na srednjim gumama umjesto na mekim kao što je većina staze, Verstappen je imao rani tempo i preuzeo vodstvo, ali je imao ozbiljnu degradaciju guma, završavajući sprint na četvrtom mjestu iza Lewis Hamilton. George Russell se borio sa svojim Mercedesom naprijed nakon nekoliko krugova praćenja Verstappena i držao stabilno vodstvo do kraja.

Problem istrošenosti guma Red Bull mogao bi definirati sutrašnji Grand Prix. Ferrari je imao ozbiljnu brzinu, a Mercedes je imao tempo da se takmiči s njima. Kako sada stoji, izgleda kao pucnjava između Scuderije i tima Brackley.

Dalje niz mrežu, Magnussen je odlično držao svoje vodstvo nekoliko krugova prije nego što je pao nazad na sedmo mjesto, što je odlična startna pozicija za Haasa. Dva Alpine vozača su se ponovo sukobila, a Fernando Alonso se uključio na radio kritikuje svog saigrača Esteban Ocon. Ocon se snažno branio protiv Alonsa, što je dovelo do kontakta u 4. zavoju. Kasnije u krugu, Alonso je izgubio prednje krilo nakon još jednog trenutka kontakta sa Oconom. Alonso dobio kaznu za kontakt nakon što ga je FIA ​​smatrala krivim.

Današnja sprint trka bila je primjer kako bi trebala biti dobra sprinterska utrka. Vozači i timovi su rizikovali i pravilno se takmičili. Više ovoga u budućnosti, molim. U svakom slučaju, sutrašnja Grand Prix će biti zanimljiva trka.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA