SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

M&M Q2 PAT na 2.090 miliona dinara porastao za 46% Q2 Konsolidovani PAT na 2.773 miliona dinara porastao za 44%

Upravni odbor Mahindra & Mahindra Limited danas je odobrio finansijske rezultate za kvartal i polovinu godine koja je završila 30. septembra 2022. kompanije i konsolidovane Mahindra grupe.

Mumbaj, 11. novembar 2022.: Upravni odbor Mahindra & Mahindra Limited danas je odobrio finansijske rezultate za kvartal i polovinu godine završene 30. septembra 2022. kompanije i konsolidovane Mahindra grupe.

Najznačajniji finansijski rezultati su:

  • Najveći kvartalni prihod i PAT za M&M samostalno
  • M&M operativna marža od 12,0%
  • Izvoz i za vozila i za traktore ostaje snažan

Automotive

  • M&M ostaje lider na tržištu SUV vozila 3 uzastopna kvartala (udio na tržištu prihoda)
  • LCV 2-3,5T: Ostvareno 60% tržišnog udjela u Q2 F23 (porast od 10,8% na godišnjoj razini)
  • E-3Ws: Postignut najveći tromjesečni obračun od 10.625 jedinica

Poljoprivredna oprema

  • U prvom polugodištu tržišni udio od 41,5%: porast od 0,5% na godišnjem nivou
  • 2. najveća domaća količina u drugom kvartalu (~88.000 traktora)
  • Najveći izvoz u drugom kvartalu (4,6 hiljada traktora)

Komentarišući učinak u drugom kvartalu 2023. godine, dr Anish Shah, generalni direktor i izvršni direktor M&M Ltd, rekao je: „Naši snažni finansijski rezultati odražavaju napredak koji smo postigli na našim strateškim imperativima. Iako je automobilski segment predvodio rast, vidjeli smo stabilne performanse u svim kompanijama naše grupe. Naš put stvaranja vrijednosti i obezbjeđivanja kapitala za rast nastavljen je kroz transakciju Susten-OTPP i BII transakciju.”

G. Rajesh Jejurikar, izvršni direktor, M&M Ltd, rekao je: „To je bio kvartal pun akcije sa više lansiranja proizvoda i novih proizvoda u svim segmentima, pored najava o partnerstvu sa BII-om i Volkswagen-om. Zabilježili smo najveći kvartalni prihod za segmente automobila i farmi. U SUV vozilima, nastavljamo biti lider u prihodima na tržištu. Svečana prodaja bila je jaka ove godine u automobilskom i poljoprivrednom sektoru. Sa otkrivanjem XUV4OO i naše Born Electric Vision, ulazimo u segment električnih SUV vozila i želimo da uspostavimo lidersku poziciju u budućnosti.”

G. Manoj Bhat, glavni financijski direktor Grupe, M&M Ltd, rekao je: „Naš snažan rast prihoda u kombinaciji s fokusom na operativne metrike i upravljanje troškovima omogućili su nam da zabilježimo najveći samostalni profit ikada.“

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA