SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Ricciardo se vratio u Red Bull F1 tim kao uglavnom ceremonijalni ‘treći vozač’: Marko

Daniel Ricciardo će se vratiti Red Bull Racing za sezonu Formule 1 2023., ali ovaj put kao „treći vozač“ tima, rekao je savjetnik tima Helmut Marko Sky Sports F1 petak. Popularni Australac vozio je za šampionski tim od 2014. do 2018. prije nego što je otišao u McLaren, gdje je je nedavno dobio otkaz u korist mlade zvezde Oscar Piastri.

Red Bull tek treba da zvanično objavi svoje poslednje angažovanje, iako se podrazumeva da će Ricciardo ispuniti uglavnom ceremonijalnu ulogu koja će uključivati ​​emisije i mnogo sponzorskih obaveza. Trenutni rezervni vozač tima, Liam Lawson, navodno će ostati na svojoj trenutnoj poziciji, što znači da će Ricciardo vjerovatno ponijeti „razvojnu“ ili samo „treću“ titulu vozača.

Getty

„Ricciardo će biti naš treći vozač“, rekao je Marko Sky Sports. „Imamo toliko sponzora, moramo da radimo emisije, tako da je, naravno, jedan od najistaknutijih i najpogodnijih.“

Zvuči kao da Red Bullu jednostavno treba neko od povjerenja koji ne slupa automobil, i koji može privući veliku publiku na festivale i druge događaje koje organiziraju sponzori. I čini se da Marko vjeruje da Ricciardo odgovara tom računu.

Održat će se završni Grand Prix sezone ovog vikenda u Abu Dabiju, gdje je vjerovatno da će Red Bull ili potvrditi ili demantovati ovaj izvještaj. Ostanite sa nama.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA