SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Red Bull F1 automobili koji ponovo nose Hondine značke mogli bi pogledati još jedno partnerstvo

Uprkos Hondinom zvaničnom povlačenju iz Formula 1 na kraju sezone 2021dvojac je ostao blizak kroz njihovo tehničko partnerstvo koje traje do kraja 2025. Sada se čini da se ponovo zbližavaju jedno s drugim, kao Red Bull i AlphaTauri F1 automobili će nositi Honda logotipe za ostatak trkačke sezone 2022.

U Japanu se strateški najavljuje jačanje partnerstva, naravno, uoči ovog vikenda F1 Grand Prix u Suzuki. Max Verstappen iz Red Bulla ima solidne šanse da osvoji titulu svjetskog prvaka tamo, a ako to učini, Honda značka će biti ispred njegove mašine. Honda je i naslovni sponzor trke, tako da će bez obzira na to biti veliki vikend pred proizvođačem automobila.

Praćenje Neuspjeh Red Bulla i Porschea da sklope tehničko partnerstvo za 2026., šuška se da bi se Honda mogla ponovo vratiti kao zvanični dobavljač motora. Dogovor bi vjerovatno imitirao ulogu koju je proizvođač automobila igrao prethodnih godina, što je rezultiralo osvajanjem prve titule Verstappena, kao i osvajanjem vrijednih bodova AlphaTauri-a i nekoliko dobrih završnica utrke.

Međutim, još ništa nije potvrđeno, ali treba da Verstappen osvoji titulu i Red Bull osvoji željeni (i finansijski reprezentativan) šampionat konstruktora, jedino bi imalo smisla da se dva giganta još jednom udruže.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA