SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Nova oprema Rock Creek, specifikacije motora, sigurnosne karakteristike, cijene i više

Nissan Pathfinder iz 2023. je peta generacija legendarnog sportsko-utility vozila marke. Potpuno novo za 2022 model godine, 2023 Pathfinder dobija novu Rock Creek oblogu koja dodaje pažljiv izbor robusnog hardvera. Najnoviji Pathfinder se takmiči sa hrabrima poput Ford Bronco, Kia Telluridei the Jeep Grand Cherokee. Iako možda nije tako zverski kao Bronco ili luksuzan kao Grand Cherokee, Pathfinder ima nekoliko asova u rukavu, posebno dobro sortiranu kvalitetu vožnje, 6.000 lbs. maksimalni kapacitet vuče i dovoljno mjesta za do osam.

Nissan Pathfinder 2023: Šta je novo?

Nissan ima novu Rock Creek opremu za Pathfinder 2023, koji se nalazi između SV i SL. Rock Creek ima podizanje ovjesa od 5/8 inča, prilagođenu masku s tamnijim vanjskim elementima, cijevni krovni nosač, 18-inčne kotače sa kopčom umotane u velike gume za sve terene, ekskluzivne oznake, kapetanske stolice u drugom redu i LED maglenke. Ostale karakteristike uključuju presvlake od kože, kontrastne narandžaste šavove i monitor sa surround pogledom.

Štaviše, Pathfinder Rock Creek dobija skromno povećanje snage kada se napaja vrhunskim gorivom. Svi Nissan Pathfinderi imaju 3,5-litarski V6 motor sa 284 konjske snage i 259 lb-ft. momenta. Ali sa Rock Creekom, dobijate 295 konjskih snaga i 270 lb-ft. obrtnog momenta zahvaljujući revidiranom mapiranju goriva. Pogon na prednje točkove je standardan, dok je pogon na sve točkove opcioni u celoj liniji (Pathfinder Rock Creek ima standardni AWD).

2023 Nissan Pathfinder Rock Creek 1
2023 Nissan Pathfinder Rock Creek. Fotografija: Nissan North America.

Nissan Safety Shield 360 & ProPILOT Assist

Svi 2023 Pathfinderi standardno su opremljeni Nissan Safety Shield 360, naprednim paketom pomoći vozaču koji uključuje praćenje mrtvog ugla, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, ublažavanje sudara naprijed, automatsko stražnje kočenje i upozorenje na napuštanje trake.

U međuvremenu, Pathfinder SV i Rock Creek imaju ProPILOT Assist za pružanje mogućnosti poluautonomne vožnje tokom vožnje autoputem jednom trakom. Pored toga, Pathfinder SL i Platinum takođe dobijaju ProPILOT Assist sa Navi-Link-om, sistemom koji koristi navigacione podatke kako bi proaktivno smanjio brzinu vozila u krivinama i na izlazu sa autoputa.

Cijene i nivoi opreme

Nissan Pathfinder 2023 dostupan je u pet varijanti opreme: S, SV, Rock Creek, SL i Platinum. Evo kratkog pregleda svake opreme, uključujući cijene i standardnu ​​opremu. Cifre o cijenama uključuju odredišnu naknadu od 1.295 USD. Naš besplatni i jednostavni alati za pretraživanje* će suziti koji dileri u vašem području nude najbolje cijene za novi Nissan Pathfinder.

Pathfinder S

Nissan Pathfinder S počinje od 36.295 USD (FWD) i 38.195 USD (AWD). Dolazi bogato opremljen sa LED prednjim svjetlima, 18-inčnim kotačima, trozonskom automatskom kontrolom klime, klupom u drugom redu, približnim ključem, pritiskom na dugme za pokretanje i 8-inčnim infotainment ekranom osjetljivim na dodir s vezom za Apple CarPlay i Android Auto. .

Pathfinder SV

Nissan Pathfinder SV za 2023. počinje od 39.115 dolara (FWD) i 41.015 dolara (AWD). Ima električni i grijani prednja sjedala, grijane bočne retrovizore, kožni volan, daljinsko pokretanje i više sigurnosnih tehnologija kao što su pomoć pri održavanju trake i prilagodljivi tempomat.

Pathfinder Rock Creek

Novi za 2023. godinu, Pathfinder Rock Creek je ekskluzivno dostupan sa pogonom na sve točkove i počinje od 44.115 dolara. Ima presvlake od kože, kontrastne narandžaste šavove i monitor za surround pogled na hardveru spremnom za terensku vožnju.

Pathfinder SL

Nissan Pathfinder SL za 2023. počinje od 42.715 dolara (FWD) i 44.615 dolara (AWD). Dodaje električna dizna vrata, presvlake od prave goveđe kože, ekran osetljiv na dodir od 9 inča za infotainment, grijani volan i standardnu ​​navigaciju.

Pathfinder Platinum

Najveći Nissan Pathfinder Platinum počinje od 49.265 USD (FWD) i 51.165 USD (AWD). Lista karakteristika uključuje točkove od 20 inča, panoramski krov, kapetanske stolice u drugom redu, ambijentalno osvetljenje, premium kožne presvlake, Bose audio sistem sa 13 zvučnika, digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, heads-up displej od 10,8 inča , i hands-free peta vrata, između mnogih drugih.

Izgled unutrašnjosti Nissan Pathfindera 2023.
Izgled unutrašnjosti Nissan Pathfindera 2023. Fotografija: Nissan North America.

Nissan garancija

Nissan Pathfinder iz 2023. napušta tvornicu Smyrna u Tennesseeju s trogodišnjom garancijom od 36.000 milja od branika do branika i petogodišnjom garancijom za pogonski sklop od 60.000 milja. Produžena garancija bi se mogla pokazati korisnim ako vozite više kilometara od prosječne osobe. Ovo sveobuhvatan vodič pomoći će vam da utvrdite da li je Nissanova produžena garancija vrijedna razmatranja.

Alvin Reyes je kolumnista Automoblog-a i stručnjak za sportske i performanse automobila. Studirao je civilno vazduhoplovstvo, aeronautiku i računovodstvo u svojim mlađim godinama i još uvek je veoma vezan za svoje bivše Lancer GSR i Galant SS. Takođe voli prženu piletinu, muziku i biljne lekove.

Fotografije i izvor: Nissan Sjeverna Amerika.

*Iako je za vas uvijek besplatan, Automoblog i njegovi partneri mogu dobiti proviziju kada koristite usluge koje se pružaju putem te veze. MSRP brojke su podložne promjenama.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA