SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Prodajem svoj R8 – Osvrt unatrag – Nick’s Car Blog

Prodao sam svoj R8 u oktobru 2022. i želio sam ovdje rezimirati svoje ~2-godišnje iskustvo vlasništva za druge ljude koji razmišljaju o kupovini Gen 1 R8.

Ukratko, bilo je ništa manje od fantastičnog – vjerovatno jedan od mojih najpouzdanijih automobila koje sam ikada posjedovao.

Osim redovnog održavanja (novi akumulator, nove gume i zamjena ulja), nije imao NIKAKVE neočekivane/neobične potrebe za održavanjem.

Osiguranje je također bilo prilično jeftino za automobil (<100 USD mjesečno) i lako ga je nabaviti, nešto što ne možete uzeti zdravo za gotovo kod mnogih drugih vrhunskih sportskih automobila i/ili superautomobila.

Vrtilo mi je glave gdje god sam otišao i osjećao sam se kao posebna prilika svaki put kada sam ga pokrenuo.

Tokom vlasništva, automobil je cijenjen za oko 10.000 dolara (upoređujući moju kupovnu cijenu sa mojom prodajnom cijenom) što znači da sam mogao posjedovati automobil besplatno, ako ne i malu zaradu nakon obračuna kozmetičkih radova (npr. detalji i zamjena habanja artikli) i troškovi vlasništva… još jedan prvi za mene, jer sam izgubio majicu pri svakoj drugoj kupovini automobila u svom životu (napomena: posljednje 2 godine bile su vrlo netipične zbog pandemije i problema s lancem nabavke, tako da vaša sposobnost da ovo ponovite nije garancija).

Sedišta su takođe veoma udobna (pravo iz TT) i automobil bi mogao da podnese duga putovanja sasvim dobro, nešto što mnogi drugi sportski/super automobili ne mogu. Nije zastrašujuća za vožnju, niti ima kaznenu vožnju.

Moj zaključak je da R8 zaista čini dobar „superautomobil za početnike / dnevni vozač“ u smislu da je pouzdan, pristupačan, lak za održavanje i prilično jeftin za posjedovanje. Ne deluje egzotično kao Lamborghini, ali ima lep spoj karakteristika superautomobila i svakodnevne praktičnosti automobila.

Da li žalim zbog V8 vs V10? Ne baš.

Dodatnih 100 KS i zvuk V10 bi bili lijepi, ali mislim da bi kompromis bio mnogo veći troškovi vlasništva i održavanja (da ne spominjemo još 20-30.000 kupovne cijene za samo 100 KS za koju niste vjerovatno da se osećate u većini uslova vožnje). V8 je zaista imao dovoljno snage, posebno kada je uparen sa auspuhom, što vam neće mnogo nedostajati. Sada kada je ovo auto star 15 godina, ni V8 ni V10 nisu super izvanredni u smislu brzine od 0-60 u poređenju sa novijim automobilom, tako da kupujete R8 radi iskustva umjesto optimizacije kako biste imali najbrži mogući automobil za dolar u pravoj liniji (mislim da je polovni Tesla verovatno najbolji izbor u tom pogledu).

Da moram sve iznova, mislim da ne bih ništa mijenjao

. Ne mogu smisliti bolju vrijednost ispod 100.000 dolara u smislu izgleda superautomobila, pouzdanosti masovne proizvodnje (V8 u mnogim drugim automobilima) i užitka u vožnji (zatvoreni manuelni + njemački V8).

Dok tražim potencijalne zamjene, čini mi se da morate potrošiti skoro duplo veći iznos da biste pronašli automobil koji zaista izgleda kao nadogradnja – čak je i Gallardo sa zatvorenom zaštitom (po tržišnoj vrijednosti od 140 Kiša u odnosu na 70 Kiša za V8 R8) skoro duplo veća cijena i samo donekle nadogradnja (dijele tonu dijelova).

Ako ste ikada razmišljali o R8, toplo bih ga preporučio. Kada kupujete, odlučite se za manuelni – ali ako morate imati automatik, automobili za podizanje lica sa S-tronicom su lijepi i brzi… inače, nemam drugog većeg savjeta za kupovinu osim da kupite specifikaciju koja vam se sviđa i dobijete PPI za izradu sigurno je sređeno. Na raspolaganju je dovoljno da, ako budete strpljivi, pronaći ćete pravu boju i opcije koje će ga učiniti još posebnijim za posjedovanje. Dovoljno smiješno, nemaju tendenciju da budu posebno dobri na stranicama za aukcije automobila, vjerovatno zato što ih je dovoljno lako pronaći, tako da možete pretraživati ​​na glavnim web lokacijama za prodaju automobila (probajte Autotempest), kao i Cars & Bids ili BaT i svi bi trebali doći do tržišno primjerenih prodajnih cijena.

Zbogom R8, bio si odličan auto. Nadam se da ćete uživati ​​u svom novom domu u San Franciscu, i nadam se da ću uskoro pronaći dostojnu zamenu.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA