SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Gledajte gomilu vespi koje se utrkuju na stazi natopljenoj kišom

Ako nikada niste vidjeli Vespe kako se žestoko bore na mokroj stazi po kiši, vrijeme je da ispravite to pogrešno. Ovaj video dolazi nam iz SIP Scootershop, i objavljen je u posljednjim mjesecima 2020.

Snimak pokriva treću i posljednju trku 2020 Evropsko prvenstvo u skuterima (da, to je stvar). Sezona je te godine skraćena, jer se svijet borio s posljedicama pandemije koronavirusa. Akcija se odvijala na Motorsportanlage Harz-Ring u Falkensteinu u Njemačkoj. Uslovi tog dana bili su hladnih 59 stepeni Farenhajta, a borba na stazi se odvijala po kiši.

Prema per the race report, finale prvenstva imalo je manju mrežu nego inače, zbog neizvjesnosti pandemije. Međutim, ovo je došlo uz prednost da je na stazi bilo više prostora za vozače, dajući početnicima bolju priliku da se upoznaju sa svojim mašinama u petak prije velike trke.

S obzirom da se nebo otvaralo na dan trke, dobre gume za kišu bile su ključ za performanse. Prema SIP Scootershop, čvrsta guma za mokro vreme bila je dovoljno dobra da dozvoli takmičarima da spuste kolena u krivinama, čak i s obzirom na uslove.

Video nas takođe upoznaje sa nekoliko ličnosti na stazi. Upoznaćemo Roberta Leibfahrta trkaći se u klasi 4. Takođe poznat kao Parmakit Uniform Class, ovo uključuje skutere italijanskog proizvođača sa oko 26 do 27 konjskih snaga, što im omogućava da se kreću dosta brzo po stazi. Tu su i Sarah i Inga koje voze u nižim klasama K5 i K6. ESC vodi brojne časove, od kojih su neki ozbiljniji, dok su drugi prijateljski raspoloženi prema početnicima.

Održane su tri trke po klasi, a Leibfahrt se vratio kući sa dvije pobjede i drugim mjestom. To je bilo dovoljno da mu osigura titulu prvaka klase 4 2020. K5 priznanja osvojio je Valentino Randazzo, u klasi sa najviše takmičara. Takmičar klase 4 Albert Heigold je osvojio najbrži krug dana sa solidnih 1:06. Za kontekst, najbrži motociklistički krug snimljeno online za kompaktno kolo je 54,83 sekunde.

Lako je uočiti privlačnost utrka skutera. Mašine su jeftinije od motocikala u punoj veličini i mnogo ih je lakše vući do staze. Oni čine trke dostupnijim i jasno je da se svi koji su uključeni dobro zabavljaju. Sigurno je da je vrijedno razmisliti o tome na kakve ludosti biste mogli doći s nekoliko spuštenih mopeda sami lokalna karting staza.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA