SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Praktični savjeti za štedljive kupce automobila

Nema misterije zašto se mnogi od nas aktivno plaše da će zamijeniti svoja vozila. Čak i ako su naši sadašnji automobili doživjeli mnogo bolje dane, stres i finansijski napor koji su sinonim za kupovinu automobila često se smatraju opterećujućim od vožnje vozila koje je na zadnjim nogama. Iako se ne može poreći da će vas kupovina vozila malo unazaditi, zamjena vašeg automobila ne mora značiti gubitak novca. Kupci automobila koji vode računa o budžetu i žele velike uštede na svom sljedećem automobilu trebali bi uzeti u obzir sljedeće upute.

Nemojte se ograničavati na potpuno nova vozila

Nemojte se ograničavati na potpuno nova vozila BMW M2 2023

Ne može se poreći da postoji niz prednosti kupovine novih vozila. Kao prvo, kupovina novog znači da ne morate brinuti o problemima uzrokovanim prethodnim vlasnicima. Međutim, takođe treba imati na umu da većina polovnih vozila ne odgovara stereotipu o „nepouzdanom klancu“ koji se često viđa u popularnim medijima. I pored toga što je daleko jeftiniji od nova vozilapolovni automobili se često mogu pokazati jednako pouzdanim.

Kada kupujete polovno, vjerovatno ćete imati mnogo više opcija u pogledu vozila i pogodnosti. Nadalje, budući da je većina rabljenih automobila već pretrpjela najveći dio amortizacije, ne morate brinuti da će brzo izgubiti vrijednost. Osim toga, mnoga certificirana rabljena vozila dolaze s praktičnim jamstvima proizvođača, osiguravajući da ste pokriveni ako nešto pođe po zlu.

Iako je oklijevanje oko kupovine polovnih automobila sasvim razumljivo – posebno u svjetlu načina na koji se rabljena vozila prikazuju u medijima – možda ćete biti iznenađeni koliko pouzdan i isplativ put rabljenih automobila može biti. Dakle, ako ste se prethodno zatvorili za kupovina polovnihsada nema vremena za preispitivanje ove politike.

Platite punu cijenu vozila umjesto finansiranja

Platite punu cijenu vozila umjesto finansiranja

Za mnoge od nas finansiranje je jedini način na koji možemo priuštiti kupovinu vozila. Međutim, ako imate dovoljno novca da unaprijed platite punu cijenu, to vam može pomoći da uštedite novac. Za početak, odustajanje od finansiranja na kraju osigurava da ćete platiti manje za vozilo, jer nećete morati da brinete o kamatama. Drugo, neki zastupstva pružaju povoljne popuste kupcima koji platiti vozila u gotovini.

Dakle, iako je razumljivo da ne želite da se rastanete sa ogromnom sumom novca odjednom, trebali biste ozbiljno razmisliti o tome da odmah otplatite svoje sljedeće vozilo. Trošenje hiljada dolara u jednom potezu moglo bi da malo unazadi svakoga, ali možda ćete otkriti da je sloboda od kamata i mjesečnih plaćanja automobila vrijedna kratkoročnog finansijskog nazadovanja.

Poslujte s visoko ocijenjenim zastupnicima

Poslujte s visoko ocijenjenim zastupnicima

Kao što mnogi kupci automobila mogu potvrditi, ukupni kvalitet zastupništva može imati ogroman utjecaj na iskustvo kupovine. Dakle, prije nego što krenete u kupovinu sljedećeg vozila, odvojite malo vremena da istražite zastupstva u vašem području. Ako otkrijete da zastupstvo ima reputaciju zbog lošeg korisničkog servisa ili manje prikladne poslovne prakse, pokušajte ih izbjegavati. S druge strane, ako ustanovite da je zastupstvo prikupilo mnoštvo pozitivnih recenzija kupaca od zadovoljnih kupaca, to bi vam trebalo dati mir. Ako ste zainteresirani za poslovanje sa zastupnicom kojoj možete vjerovati, kliknite ovdje da saznate više.

Budite otvoreni za cjenkanje

Iako cjenkanje se obično povezuje s iskustvom kupovine automobila, mnogi od nas suviše oklevaju da se u to stvarno uključe. U nekim slučajevima to proizilazi iz nedostatka povjerenja u naše pregovaračke sposobnosti. Drugi put jednostavno ne želimo da pravimo probleme prodavcima.

Bez obzira zašto ste se zakleli na cjenkanje, važno je shvatiti da traženje niže cijene za vozilo nikoga neće izbaciti. Prodavci automobila se cjenkaju s kupcima svaki dan, pa osim ako niste nasilni ili nepristojni, nećete im stvarati neugodnosti. Samo zapamtite – najgora stvar koja se može desiti u ovoj situaciji je da vaš zahtjev bude odbijen, tako da nemate šta da izgubite ako se okušate u cjenkanju.

Kupovina novog automobila može biti stresan i finansijski naporan poduhvat ako niste uspjeli da uradite svoj domaći zadatak. Međutim, pod uslovom da znate šta tražite, da ste dobro upućeni u najbolje zastupstvo sa kojima možete poslovati i da se ne protivite malom cjenkanju, možda ćete biti iznenađeni koliko ste u mogućnosti da uštedite na svom sledeća kupovina vozila. Ako tražite velike uštede, pobrinite se da se opremite savjeti gore navedeno.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA