SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Da li sam zaista zaštićen ako se povredim na poslu? – Misija vožnje

Povreda na poslu nije mala prepreka. Morate biti sigurni da ste pravilno zaštićeni i da ne patite bez pomoći i/ili podrške. Mnogi ljudi ozljedu povezuju s jednokratnom pojavom kao što je slomljena kost ili pokidani ligament, ali do ozljede može doći s vremenom, kao što je sindrom karpalnog tunela. Kao zaposleni u kompaniji, važno je da znate da imate pravo na naknadu za rad ako se ozlijedite na poslu. Svaka država ima svoje smjernice, ali sve u nekom svojstvu pokrivaju liječenje i gubitke. Medicinski tretman može obuhvatiti posjete ljekaru, fizikalnu terapiju, injekcije i još mnogo toga. Gubitak plaće dolazi u obzir kada ste bez posla zbog povrede. U zavisnosti od toga u kojoj se jurisdikciji nalazi vaš zahtjev, imate pravo na određeni postotak svoje plaće dok ste bez posla zbog povreda.

Ako ste ozlijeđeni na poslu, uvijek trebate obavijestiti svog poslodavca. Na taj način vaš poslodavac može popuniti potrebne dokumente i poslati ih nosiocu osiguranja. Nakon što se ovo završi, ovisno o tome u kojoj državi podnosite zahtjev, možda ćete morati podnijeti dodatne dokumente. Gde, u kojoj državi, treba da podnesete svoj zahtev zavisi. Svoj zahtjev možete podnijeti u državi u kojoj je došlo do povrede ili u državi u kojoj je vaša kompanija osnovana. Neke kompanije su to za vas navele u vašem priručniku za zapošljavanje. Međutim, važno je znati da neke države to neće dozvoliti odricanje od prava radnika na naknadu u okviru svoje nadležnosti.

Vozači kamiona suočavaju se s mogućnošću trenutne/jednovremene ozljede ili mogu razviti profesionalnu bolest. Na primjer, vozač kamiona može se povrijediti u saobraćajnoj nesreći i zadobiti trzaj, slomljene kosti ili povredu glave. Takođe je moguće da vozač kamiona može zadobiti povrede kao što je sindrom karpalnog tunela od neprekidne vožnje. U svakom slučaju, nikada ne biste trebali biti odvraćani od podnošenja zahtjeva za naknadu štete. Poslodavci moraju imati pokriće nadoknade radnika za ove tačne incidente i politika koja stoji iza toga je zaštita radnika. Nikada ne biste trebali dozvoliti svom nadređenom da vas pokuša uvjeriti ili zastrašiti da ne podnesete zahtjev ako vam je potrebna bilo kakva medicinska pomoć ili ćete morati da izostanete s posla zbog povrede. Također je važno znati da podnošenje a odštetni zahtev radnika nije isto što i podnošenje tužbe protiv svog poslodavca.

Kao vozač kamiona, trebali biste znati da ako ste ozlijeđeni u saobraćajnoj nesreći, možete također moći podnijeti tužbu protiv vozača/vlasnika drugog vozila u nesreći. Ili ako postoji velika rupa ili put nije pravilno održavan od strane lokalne općine ili države, možda ćete moći podnese tužbu i u toj okolnosti. Obje ove tužbe će biti dodatni i teći istovremeno s vašim zahtjevom za naknadu štete.

Ne zaboravite da ćete u slučaju povrede na poslu biti obuhvaćeni zaštitom zakona o naknadama radnika.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA