SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Povoljan mali kruzer nudi dobru ekonomičnost goriva i sigurnosne karakteristike

Kia Rio iz 2023. ima više fiskalnog smisla od crossovera ili SUV-a slične veličine. Svjesni smo da je tržište kompaktnih limuzina sve manje u odnosu na popularnije alternative. Ipak, mali, pristupačan, ekonomičan gradski automobil je obično dovoljan da ispuni većinu potreba. Kia nudi Rio u karoseriji limuzina i hečbek, a da ne spominjemo jednu od najboljih garancija na tržištu. Uprkos ekonomičnom i praktičnom duhu, takođe hvalimo Rio zbog osećaja vožnje većeg i skupljeg automobila.

2023 Kia Rio: Šta je novo?

Kia Rio 2023. ulazi u novu godinu nepromijenjen u odnosu na odlazeću varijantu. Kia je ažurirala Rio sa imobilizatorom motora za 2022. godinu, funkcijom koja će, nadamo se, ugušiti rasprostranjenu krađu Kia i Hyundai vozila koju propagira TikTok grupa poznata kao “Kia Boyz.” Rio iz 2022. bio je i posljednje novo vozilo Kia koje je dobilo ažurirani logo južnokorejskog proizvođača automobila.

Motor, mjenjač i ušteda goriva

Novi Kia Rio ostaje motiviran 1,6-litarskim četverocilindričnim plinskim motorom koji proizvodi 120 konjskih snaga i 112 lb-ft. momenta. Kia je četvorocilindričnom motoru dala senzor nivoa ulja za 2023. godinu, što olakšava otkrivanje nivoa ulja bez otvaranja haube i izvlačenja šipke.

Sve varijante opreme Kia Rio imaju kontinuirano varijabilni automatski menjač (CVT) koji pokreće prednje točkove. Jedna od najznačajnijih zasluga Rija je ekonomičnost goriva, sa EPA procjenom od 32 grada, 41 autoputa i kombinovano 36 mpg.

2023 Kia Rio
2023 Kia Rio. Foto: Kia Motors America.

Nivoi opreme i cijene

Kia Rio limuzina iz 2023. dostupna je u LX i S varijantama opreme. U međuvremenu, Rio hečbek sa 5 vrata dostupan je samo u jednom S trim modelu. Naš besplatni i jednostavni alati za pretraživanje* pokažite koji Kijini prodavci imaju najkonkurentnije cijene za Rio limuzinu ili hatchback za 2023. MSRP brojke u nastavku uključuju odredišnu naknadu od 1,055 USD.

Rio LX sedan sa 4 vrata

Osnovni Kia Rio LX počinje od 17.505 dolara. Lista karakteristika uključuje volan sa nagibom, čelične točkove od 15 inča, ekran osetljiv na dodir od osam inča sa bežičnim Apple CarPlay i Android Auto povezivanjem, audio sistem sa četiri zvučnika, prednji USB port i platnena sedišta.

Rio S 4-vrata limuzina

Rio S je naš izbor za još nekoliko stotina dolara. Počinje od 18.145 dolara i dolazi sa više finoća poput kliznog središnjeg naslona za ruke, stražnjih USB priključaka, satelitskog radija, tempomata, daljinskog ulaska bez ključa i 60/40 djeljivog zadnjeg sjedišta. U međuvremenu, novi Kia Rio S hečbek sa 5 vrata počinje od 18.445 dolara i ima sve standardne karakteristike sedana S sa 4 vrata.

2023 Kia Rio Hatchback sa 5 vrata.
2023 Kia Rio Hatchback sa 5 vrata. Foto: Kia Motors America.

Kia Drive Wise

Kia Rio 2023 ima mnogo standardnih i opcionih naprednih sigurnosnih funkcija, uprkos tome što je ekonomičniji automobil. Na naljepnici prozora, oni će biti navedeni u kategoriji pod nazivom „Kia Drive Wise“. Ovo će uključivati ​​funkcije poput elektronske kontrole stabilnosti, upravljanja stabilnošću i kontrole pomoći pri kretanju uzbrdo. U isto vrijeme, opcioni S Tech paket dodaje izbjegavanje sudara naprijed, pomoć pri zadržavanju trake, pomoć za duga svjetla i pomoć pri napuštanju trake, da spomenemo samo neke. Opcioni paket takođe dodaje 15-inčne alu felge, LED farove, automatsku kontrolu klime i startovanje pritiskom na dugme.

Kia garancija

Kao i sva nova Kia vozila, Rio sedan i hečbek iz 2023. napuštaju fabriku sa jednom od najboljih garancija u poslu. Ima petogodišnju garanciju od 60.000 milja od branika do branika i 10-godišnju garanciju za pogonski sklop od 100.000 milja. Produžena garancija može vam pružiti dodatni mir ako ste zabrinuti zbog dugoročnih troškova održavanja. Naš korisni vodič pružit će vam više uvida u to Kia produžena garancija i da li su oni pravi za vas.

Alvin Reyes je kolumnista Automoblog-a i stručnjak za sportske i performansne automobile. Studirao je civilno vazduhoplovstvo, aeronautiku i računovodstvo u svojim mlađim godinama i još uvek je veoma vezan za svoje bivše Lancer GSR i Galant SS. Takođe voli prženu piletinu, muziku i biljne lekove.

Fotografije i izvor: Kia Motors America.

*Iako za vas uvijek besplatan, Automoblog i njegovi partneri mogu dobiti proviziju kada koristite usluge koje se pružaju putem te veze. MSRP brojke su podložne promjenama.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA