SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Plycar Shipping Review – Nick’s Car Blog

Nedavno sam kupio auto sa istočne obale (više o ovome uskoro!) i trebalo mi je da ga pošaljem preko SAD-a do moje kuće u San Dijegu. Kupio sam i prodao nekoliko automobila na velike udaljenosti, a u prošlosti sam obično slao koristeći najjeftiniji prijevoznik kojeg sam mogao pronaći na uShip.com. Neizbježno, ta iskustva su bila frustrirajuća zbog propuštenih rokova, povećanja cijena i općenito samo nedostatka transparentnosti ili komunikacije.

Moj dobar prijatelj mi je preporučio da probam Plycar (Plycon Van Lines) s ovom posljednjom kupovinom, pa sam mislio da ću pokušati – i kakvo je to divno iskustvo.

U početku sam bio skeptičan jer su troškovi dostave bili mnogo veći od uShip (2400 USD od Baltimora do San Diega u zatvorenoj prikolici, naspram 1700 USD od uShip), ali znam da 99% vremena sa uShipom nakon što prihvatite ponudu koju traže više novca ili nadoplate. Ipak, htio sam vidjeti da li je Plycar vrijedan dodatnog novca, pa sam se malo potrošio i odlučio se na skuplju opciju.

Plycar isporučen – i bukvalno i figurativno…bilo je apsolutno vrijedno svakog centa, i nikada više neću ići „jeftinom“ rutom preko uShip-a.

Svi osmjesi na dan isporuke iz Plycara!

Pokupili su auto kada su rekli da hoće, brzo mi je upalilo (5 dana od obale do obale), i uzeli su fantastičan auto od vozila. Iako bi to nekima moglo zvučati kao ulozi na stolu, ako ste ikada koristili jeftinog operatera, onda znate da ne možete računati da će bilo koji od njih biti istinit.

Svi ostali automobili u transportu su bili vrhunski automobili (uglavnom kolekcionarski i egzotični predmeti) i moglo bi se reći da su vozači veoma naporno radili kako bi pažljivo isporučili automobile. U mojoj prikolici je bio novi Aston Martin, Porsche Panamera Wagon, Hot Rod i nekoliko drugih divnih vožnji.

Najbolje od svega, imali su GPS praćenje na kamionu tako da sam znao koliko je blizu, a vozač me je zvao 2 dana van da me obavještava, i opet jedan dan, i zadnji put kada je bio 30 minuta, tako da Mogao sam unaprijed isplanirati svoj dan da budem dostupan za isporuku… i stigao je tačno kada je rekao da hoće. Proveo sam nerazumno mnogo vremena prateći svoj automobil širom SAD-a, što je dan isporuke učinilo još uzbudljivijim.

Najbolje od svega, nije bilo ni trikova ni skrivenih naknada – u stvari, nisu ni naplatili uplatu sve dok automobil nije isporučen, dok uShippers žele plaćanje unaprijed, a onda će često čekati na narudžbi tjednima dok se ne odredi savršena ruta kako bi maksimizirali svoj profit. Umjesto toga, trošak je bio upravo ono što su obećali, ni peni više, i mogao sam platiti kreditnom karticom nakon što sam primio auto, umjesto da dam budžetskom pošiljaocu besplatan zajam/avans. U prošlosti sam imao uShip vozače da nedeljama ne preuzmu auto, da bi na kraju u potpunosti otkazali narudžbu i naterali me da počnem iznova u procesu.

Bez brige o struganju, čak ni na spuštenom R8

Konačno, kvalitet njihove opreme je vrhunski – savršen za spuštene automobile sa hidrauličnim podizačem koji ih spušta na nivo tla bez brige o struganju branika. Iako sam u prošlosti radio samo otvoreni transport, sada mogu vidjeti vrijednost zatvorenog transporta i to je više od čistog vašeg automobila, cijela prikolica je ljepša i daleko manje skicirana.

Čini se da su i vozači ugodniji sa lijepim automobilima i vrlo su detaljno orijentirani na to kako se automobili utovaruju u prikolicu i iz nje, umjesto jeftinijim prevoznicima koji se bave brzinom i uglavnom prevoze rabljene automobile do dilera koji ne koriste baš me briga da li je auto prazan ili ne. Oni čak postavljaju sliku brojača kilometara na svoj portal za praćenje automobila kako bi dokazali da vozač ne vodi auto na radost, čineći da se osjećate potpuno opušteno s onim ko prevozi vaš automobil.

Iako niko ne voli trošiti novac na otpremu stvari, ponekad kada nađete pravi auto morate kupiti izvan države i zagristi metak…a ako to učinite, toplo preporučujem da potrošite malo više novca za kvalitetan transporter kao što je Plycar, umjesto da vrtimo točak sreće sa uShip-om i nadamo se da će se prevoznik pojaviti i znati šta rade.

Dragocjeni teret se tretira kao takav!

Veliko hvala Nicku, Daveu i mom vozaču Paulu iz Plycara za fantastično iskustvo!

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA