SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Pad prodaje Audija 2022, katastrofa u Dakaru, vožnja S1 reli automobila i još mnogo toga! | AudiWorld Driven

Audi e-tron

Najbolja ikada prodaja BEV vozila uprkos lošoj ukupnoj prodaji, Carlos Sainz je pobjegao iz Dakara, virtuelna stvarnost dolazi u vaš Audi, a Audi Quattro MEGA test su neke od glavnih priča ove sedmice.

Petak je, vidimo vikend u farovima a to znači da je vrijeme za još jedan dio našeg AudiWorld Driven serije. Za slučaj da ste propustili prošle sedmice, ovo je naša nova funkcija u kojoj prikupljamo najnovije Audijeve vijesti, recenzije, video zapise i AudiWorld diskusije na forumu od prošle sedmice samo za vas. Prošle sedmice predstavili smo priču o tome kako je ponijeti e-tron na dugo putovanje. Ove sedmice imamo sličnu priču o putovanju, ali ovaj put je staromodna A8 na benzin. Iz Audi Dakar reli tima stižu neke prilično nesretne vijesti. Test najikoničnijeg Audija sa pet cilindara u istoriji. A virtuelna stvarnost će postati vaša nova zabava u automobilu. Mnogo toga se dogodilo ove sedmice, pa hajde da uđemo u to.

Prodaja Audija BEV porasla je za 47 posto u 2022

Audi Sales

2022. je bila teška godina za sve velike proizvođače automobila. Kontinuirani problemi u lancu snabdijevanja otežali su izradu i isporuku automobila. Audi nije ostao imun i ukupna prodaja je pala za 5 posto u odnosu na 2021. Međutim, Audi je treću godinu zaredom zabilježio dvocifreni rast BEV. 2022. je bila najbolja godina za prodaju Audija BEV ikada sa povećanjem od 47 posto u odnosu na 2021. Da biste vidjeli kompletnu prodaju u 2022.

Obavezno pogledati video: Audi Quattro MEGA test, ravno u S1 Grupa B Monster

Ako pogledate samo jedan video ove sedmice, napravite ga i ovaj. Jedan od najpoznatijih Audi automobila u istoriji je Walter Rohl Grupa B reli automobil. I svaka prilika da ga vidite kako se razvlači po trkačkoj stazi je prava poslastica. Upravo to dobijamo ovim video snimkom koji je nedavno objavljen na YouTube kanalu Auto Express. I koliko god to bilo nevjerovatno, ovaj video ima još mnogo toga dok hoda kroz historiju Audija sa pet cilindara. Pojačajte zvuk i uživajte.

Forum Tema sedmice: 2.200 milja A8 Road Trip

Audi A8

Prošle sedmice smo na našim forumima istakli temu o vođenju e-trona na put od 5000 milja. Na sreću imamo ove sedmice, imamo člana koji piše o putu od 2200 milja svojim Audijem A8. To je dobra prilika da uporedite iskustvo vožnje automobilom EV i gasser-a jedan uz drugi.

Carlos Sainz je dobio liječničku pomoć nakon što je pobjegao s relija Dakar

Dakar Crash

Prošle sedmice smo se svi nasmijali kada smo izvijestili da će Audi RS Q e-tron Dakar reli automobili dobiti pojačanje snage. Međutim, ove sedmice ti osmijesi su se bukvalno okrenuli naglavačke kao Carlos Sainz i suvozač Lucas Cruz otkotrljali su svoj Audi takvom silinom da je bio oštećen bez popravke i morao je biti povučen. Sainz je u početku bio liječen od bolova u grudima i bio je u medicinskom helikopteru prije nego što se vratio nazad u svoj uništeni trkaći automobil.

Holoride donosi virtuelnu stvarnost u vaš Audi

VR Audi

Holoride će uskoro promijeniti igru ​​zabave na stražnjim sjedištima. Imati TV ekran ili iPad na zadnjem sjedištu automobila je u redu. Ali šta ako biste umjesto toga mogli staviti naočale za virtuelnu stvarnost? Holoride je startup koji dijelom financira Audi i oni vjeruju da imaju tehnologiju da vam pruže VR iskustvo u automobilu. Sada vozači na stražnjim sjedištima mogu letjeti kroz virtuelni svijet bez brige o mučnini kretanja u stvarnom svijetu. Novi sistem je upravo predstavljen na CES 2023.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA