SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Otkriveni modeli Audi RS 6 Avant Performance i RS 7 Sportback Performance

Dodatna doza Performansa (sa velikim P) dolazi u Audi RS 6 Avant i Audi RS 7 Sportback. Tako je, Audi upravo je otkrio “Performance” verzije svakog modela koje će oba već vruća automobila učiniti još vrućima.

U slučaju da vam je potreban podsjetnik, an Audi “Performance” model je verzija RS model to je još agresivniji, moćniji i oštriji. Sve promjene koje ćemo opisati u nastavku odnose se i na RS 6 i RS 7.

Audi počinje preobrazbu sa 4,0-litarskim twin-turbo V8 ispod haube. Dobiva veće turbo punjače i povećanje pritiska prednapona, što rezultira sa dodatnih 30 konjskih snaga i 37 funti-stopa obrtnog momenta. Novi ukupni iznosi za oba modela su 621 konjska snaga i 627 funta-stopa obrtnog momenta. Ovo se poklapa Mercedes-AMG E 63 S karavan u obrtnom momentu, i najbolji ga u konjskim snagama. Ubrzanje od 0-100 km/h je smanjeno za 0,2 sekunde, što ga je smanjilo na samo 3,4 sekunde.

Audijev 8-brzinski automatski mjenjač je ponovo podešen za brže mijenjanje brzina i uočljiviju razliku u ponašanju između načina vožnje. Koristi se novi centralni diferencijal koji je lakši i kompaktniji — Audi kaže da može distribuirati do 85% pogonskog momenta na zadnju osovinu. Za novi diferencijal se također kaže da poboljšava upravljivost uz „preciznije skretanje u krivinama“ i „manje podupravljanja na granicama upravljanja“.

Napori za smanjenje težine su minimalni, ali su i dalje prisutni. Audi kaže da je uklonjena izolacija u motornom prostoru, unutrašnjosti i stražnjem dijelu vozila kako bi se poboljšao zvuk u kabini. Ovo smanjuje težinu za 17,6 funti. Ono gdje ćete zaista vidjeti smanjenje težine novih Audi Performance modela je ako se odlučite za novodostupne (i ekskluzivne za Performance) 22-inčne naplatke s dizajnom 5-Y krakova. Novi točkovi imaju dizajn koji ima za cilj da pomogne kočnica hlađenje i njihovo postavljanje smanjuje težinu od 44 funte bez opruge u poređenju sa opcijom kotača od 22 inča kod standardnih automobila. Pod pretpostavkom da se odlučite za lagane kotače, Audi ih ugrađuje novom gumom za naljepnice u obliku Continental Gume Sport Contact 7 285/30/22. Audi kaže da ove gume dovode do kočionog puta od 62-0 mph koji je do 6,5 stopa kraći od standardnih guma.

Što se tiče ažuriranog softvera, Audi kaže da fino podešavanje softvera motora omogućava čvršće promjene opterećenja u „dinamičkom“ načinu rada za trenutne odgovore. Međutim, ne pominju se promjene napravljene na sistemima ovjesa ili kontrole stabilnosti za Performance.

Kao što možete očekivati, RS Dynamic Package je standardno ugrađen u Performance modele. Ovo uključuje sistem upravljanja na zadnjim točkovima, veću maksimalnu brzinu od 180 mph i Quattro sportski diferencijal na zadnjoj osovini. RS Dynamic Package Plus je još uvijek opcioni, što dodatno povećava maksimalnu brzinu na 190 mph i zamjenjuje čelične kočnice za karbonsko keramički paket kočnica, spuštajući još 75 funti.

Što se tiče izgleda, Performance modeli imaju mat sivu spoljnu oblogu svuda okolo. Međutim, možete odrediti sjajne crne ukrase ili karbonska vlakna trim ako tako odlučite. Unutra ćete pronaći sve vrste plavih akcenta. Mercato Blue se koristi za unutrašnje šivenje u cijeloj kabini, a koristi se više Dinamica mikrovlakana (Alcantara) nego na regularnim RS modelima. Brendiranje “Performance” je veoma suptilno, jer na mnogim mestima uopšte ne vrišti posebno ime modela. Najistaknutiji displej je čudno u prednjim vratima, lampa za lokve projektora, koja noću na tlu kažu “RS performanse”.

Audi nam je potvrdio da su Performance modeli od RS 6 Avant i RS 7 Sportback iduće godine će se uputiti u SAD, ali portparol je rekao da ćemo morati sačekati specifične cijene i specifikacije za tržište. Navodi se da će evropske cijene početi od 135.000 €.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA