SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

odlična VAG-COM alternativa – Nick’s Car Blog

Pišem blog o Audijima već više od 10 godina – i dva moja najbolja blog posta su uvijek bila o VAG-COM modovima (npr. moj B6/B7 vodič i TTRS vodič)…ima toliko sjajnih funkcija koje možete otključati u ovim automobilima ako imate prave alate.

Izazov je, naravno, da pravi VAG-COM kabl košta 300-400 dolara, a iskreno, nije ga baš lako koristiti.

Poznavao sam mnogo ljudi koji su se odlučili samo da odvedu svoj auto u lokalnu nezavisnu prodavnicu Audi/VW i plate svoju satnicu (bilo gdje od 100-200 USD/sat) za radnju da umjesto njih izvrši ažuriranje kodiranja umjesto da se bavi troše toliki novac na kabl i pokušavaju sami da shvate…

Dakle, kada je Voltas IT, kreatori OBDeleven alatobratio mi se, svakako sam bio zaintrigiran.

Šta je?

OBDeleven je ključ od 100 dolara koji se uključuje u OBD2 port vašeg vozila.

Može skenirati vaš automobil u potrazi za kodovima grešaka (npr. provjeriti svjetla motora, ali i stvari koje ne bi pokazivale CEL, ali bi ih ipak trebalo riješiti), izvršiti promjene kodiranja i prilagođavanja, pa čak ima i modifikacije „jednog klika“ za većinu stvari za koje sam imao DIY na svom blogu.

Za 100 dolara ovo je najjeftiniji način da uradite VAG-COM modove, a najbolje od svega je da ga možete ponovo koristiti na drugim automobilima, a faktor oblika je mnogo lepši od tradicionalnog kabla.

OBDeleven – aplikacije/modovi jednim klikom

Možete vidjeti neke od dostupnih modova na slici iznad, i dovoljno je smiješno da je slika “Rain Lights” zapravo moj stari B7 A4 sa oCarbon oblogom i da li je to fotografija koju sam napravio – koliko je to ludo?

Bez obzira na to, primetio sam većinu modova koje biste želeli da uradite kao što su onemogućavanje TPMS-a, promena navigacionog ekrana, automatsko podizanje/dole prozora, promena dužine funkcije povratka kući i još mnogo toga.

Ostali modovi se mogu otključati u PRO verziji, ali ćete morati sami promijeniti kodiranje/vrijednosti, slično kao VAG-COM kabel.

Kako to radi?

OBDeleven app

Ne može biti jednostavnije za korištenje – jednostavno ubacite dongle u OBD2 port, instalirajte aplikaciju na svoj Android ili iOS telefon, a zatim postavite račun i lozinku. Povezuje se preko Bluetooth-a tako da nema potrebe za povezivanjem dosadnih kablova ili žica.

Planiram da ga ostavim u pretincu za rukavice tako da uvek bude sa mnom, dok bih tradicionalni VAG-COM kabl morao da nosim laptop sa sobom u svakom trenutku da ga koristim, nešto za šta nemam nikakvog interesa…

Na ovaj način, bez obzira da li sam na krstarenju kanjonom od 100 milja ili samo idem u trgovinu, mogu brzo identificirati šifru greške, izbrisati je ili odrediti trebam li prestati voziti zbog straha od oštećenja motora.

Još bolje, ima i druge zgodne funkcije poput praćenja trajanja baterije, slanja e-pošte i pohranjivanja dnevnika tako da imate povijest kodova grešaka i još mnogo toga.

OBDeleven – u sredini skeniranja

Ako pronađete bilo kakve kodove grešaka, aplikacija vam daje sjajno objašnjenje o čemu se radi, zajedno sa kodom greške, tako da možete otići na Google i potražiti druge sa sličnim problemima i kako ih popraviti.

Pronađen kod greške

Na primjer, gornji kod greške je bio zbog toga što moj Euro RS4 zamjena volana nije bila ispravno konfigurisana, nešto što sam mogao otkriti u Google pretrazi i prilično lako otkloniti.

Možete čak i prilagoditi fotografiju i informacije o svom automobilu, tako da planiram omogućiti izvoz svih mojih trupaca budućem vlasniku jednog dana ako ga prodam.

Šta bi moglo biti bolje?

Moja jedina zamjerka je što se ponekad telefon zaključava prije nego što se skeniranje završi i morate početi ispočetka, ali nešto je prilično lako izbjeći ako samo držite telefon aktivnim (i vjerovatno više žalba na iPhone, a ne na OBDeleven alat).

Druga karakteristika koju uskoro planiraju dodati je da imaju mjerače tako da možete vidjeti stvari kao što su temperatura ulja i drugi podaci o performansama na vašem telefonu, što će biti dobra karakteristika za živahnu vožnju.

Za koga je?

OBDeleven je podržava skoro svaki moderni Audi/VW kao i Seat i Škode sa OBD2 priključkom, tako da je stvarno za svakoga ko posjeduje VAG auto i želi da se brine o njemu.

Razmislite o tome da odaberete jedan od ovih ili poklonite prijatelju, ako želite imati mogućnost skeniranja i brisanja kodova gdje god da idete, ili želite promijeniti kodove da otključate skrivene funkcije, naknadno ugradite dio ili samo pohranite informacije u historiji kodova grešaka vašeg automobila.

Ovaj proizvod će definitivno biti moja podrazumevana preporuka za ljude koji žele da rade VAG-COM modove, ali ili ne žele da potroše novac ili se plaše da sami rade kodiranje – ne može biti lakše sa OBDeleven-om.

Veliko hvala Voltas IT-u što mi je poslao besplatan proizvod na recenziju, ali u isto vrijeme ovo je jednostavno za 100 dolara i nešto što bih kupio vlastitim novcem ako mi treba drugi.

Ako ste zainteresovani za kupovinu, možete kupiti direktno preko OBDeleven.com ili uputite se u njihov Amazon Store gdje ga možete isporučiti na Amazon Prime za 1-2 dana.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA