SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Nikola Motors: “Mi kontrolišemo sudbinu naših baterija”

Baterije predstavljaju ogroman dio ukupnih troškova električnih vozila (EV) i ključne su za performanse, sigurnost i prihvaćanje kupaca. Što je baterija proizvođača automobila stabilnija i sigurnija, to bolje. Zbog toga se neki igrači sele da dovedu stručnost za baterije u svoju kuću. BYD, Tesla i Great Wall prednjačili su na ovom frontu potpuno integracijom proizvodnje baterija. Drugi su krenuli na tom putu: Volkswagen, Daimler i General Motors su samo neki od onih koji su izvršili velika ulaganja u ovoj oblasti. Sada je na redu Nikola Motors.

Nikola je 1. avgusta objavio konačan ugovor o kupovini jednog od svojih trenutnih dobavljača litijum-jonskih baterija, Romeo Power. Specijalista za baterije osnovala je 2016. godine grupa bivših inženjera velikih kompanija kao što su Tesla, SpaceX, Apple, Samsung i Amazon. U javnost je izašla prošle godine spajanjem s investicionom kompanijom RMG Acquisition.

„Baterije se stalno mijenjaju i poboljšavaju“, rekao je izvršni direktor Nikole Mark Russell medijima i analitičarima u pozivu nakon najave kupovine.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA