SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Audi RS Q E-Tron E2 je lakši, elegantniji, spreman za Dakar

Godinu dana nakon lansiranja serijski hibrid RS Q E-Tron, Audi ima potpuno redizajniran model spreman za rally raid događaje. Dio redizajna je ispunjavanje novih propisa, ali veliki dio promjena je za poboljšanje performansi i efikasnosti. Sve se zove RS Q E-Tron E2, slično kao što je pokojni Audi Sport Quattro grupe B imao sufiks S2.

Dizajn je najočitija oblast koja se promijenila, a Audi napominje da je svaki vanjski panel nov. Nešto je duži i širi, a i kabina je prilično šira. To su uglavnom zbog novih propisa. Ali karoserija ima 15% manje otpora od starog. Mnogo toga je zbog donje strane vozila, koja se sada sužava sprijeda i straga između točkova. Takođe, dok propisi sada imaju 100 kilograma veću minimalnu težinu, E2 je lakši od prethodnika, jer je bio čak i teži od nove minimalne težine. Audi je napomenuo da je karoserija takođe dizajnirana tako da ima panele koji se lakše skidaju za servis, i točkove kojima je lakše rukovati.

Audi nije dao specifikacije snage, ali pogonski sklop je sličan starom RS Q E-Tronu. Ima plinski motor za generator, visokonaponski baterija, i par elektromotora koji pokreću kotače. Audi je prilagodio svoje upravljanje napajanjem i radio na efikasnosti. Ima novi sistem klimatizacije koji radi s prekidima radi uštede energije, kao i da spriječi problem koji je tim imao sa smrzavanjem rashladna tečnost. I ta aerodinamičnija karoserija takođe poboljšava efikasnost.

Terenac će se takmičiti na reliju u Maroku 2022. i na reliju 2023. Dakar Rally.

Povezani video:

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA