SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Nekako je poništena kazna Fernanda Alonsa za USGP

FIA-e opet-opet, off-opet odnos sa kaznama i pravilima krenuo je još jedan čudan preokret u petak. Upravno tijelo Formule 1 poništilo je kaznu nakon utrke Fernanda Alonsa. Velika nagrada Sjedinjenih Država prošlog vikenda i vratio svoje 7. mjesto, u odnosu na 15., nakon što je pao niz mrežu zbog labavog ogledala koje je palo na trkačku stazu.

„BWT Alpine F1 tim zahvaljuje FIA-inim stjuardima na sazivanju i donošenju pozitivnog zaključka o pitanju koji se odnosi na automobil broj 14 sa VN Sjedinjenih Država prošlog vikenda“, naveo je Alpine u tvitu.

Haas F1 je protestirao zbog cilja nakon trke, rekavši da Alonsov automobil nije siguran na stazi, ali nije dao izjavu u petak ujutro u vezi s poništenom penalom. Haas je uložio žalbu na Alonsov bolid prošle nedjelje, rekavši da su stjuardi trebali proglasiti automobil nesigurnim za stazu nakon što su mu slični incidenti s autom Kevina Magnussena ranije u sezoni doveli do vremenskih kazni tokom tih trka. Haas je uložio sličnu žalbu na Sergia Pereza iz Red Bulla, čije je prednje krilo takođe oštećeno u USGP-u, olabavilo se i mogao je povrediti drugog vozača ili oštetiti automobil. FIA nije kaznila Red Bull ili Pereza za tu štetu nakon trke.

U 22. krugu USGP-a, Alonso se sudario sa Lanceom Strollom iz Aston Martina na stazi. Alonsov automobil je popravljen u boksu odmah nakon sudara, iako mu se desni retrovizor olabavio i na kraju otpao tokom trke. Alpine je tvrdio da je ogledalo otpalo bez opasnosti za bilo koga drugog na stazi i ukazao na sličan incident sa automobilima Mercedes i Ferrari koji nisu kažnjeni u prethodnim trkama. Slučajno, Alonso i Stroll bi trebali biti saigrači sljedeće godine u Aston Martinu.

Getty

Odluka i naknadno povlačenje ukazuju na nekoliko nedosljednosti od strane stjuarda u vezi s pravilima i jednakom primjenom kazni. Isto bi se moglo reći i za kršenje ograničenja troškova, iako je nejasno šta penali Red Bull i Aston Martin lice za navodnih kršenja of the pravila potrošnje. Podrazumijeva se da postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir od 2021. godine kada je eventualni vozački šampion Max Verstappen završio ispred Lewisa Hamiltona u veoma maglovitim okolnostima. Umetnite emoji slizanje ramenima.

Imaš dojavu? Pošaljite ga na tips@thedrive.com

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA