SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Auto osiguranje želi da se reši bez mog prisustva: šta da radim

Auto osiguranje želi da se reši bez mog prisustva: šta da radim

Vaše osiguravajuće društvo nema pravo na izmirenje a TVRDITI bez vašeg prisustva ako ste vi osoba koja ima novčanu odgovornost za to potraživanje. Pretpostavimo da doživite saobraćajnu nesreću koja je bila vaša krivica, ali morate platiti za neke od njih štete koje vaše osiguranje ne pokriva zbog toga što nemate određene vrste pokrića na svojoj polisi (npr nedovoljno osiguran pokrivenost). U tom slučaju, vaša osiguravajuća kompanija treba da osigura da ste prisutni i voljni da namirite potraživanje protiv vas.

Ako vaše osiguravajuće društvo želi da se nagodi bez vašeg prisustva, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da se odbranite.

Razgovarajte sa svojim osiguravajućim društvom

Vaša prva linija odbrane će biti da radite sa svojom osiguravajućom kompanijom i date im do znanja da niste zadovoljni načinom na koji se rješava zahtjev. Trebali biste moći razgovarati s agentom koji rješava vaš zahtjev, ali ako agent ne pomogne, možda ima odjel za žalbe s kojim možete razgovarati o tome kako biste dobili rješenje.

Pošaljite odgovarajuća dokumenta

Želite da budete spremni sa što više dokumentacije koju možete prikupiti da potkrijepite svoje obrazloženje zašto se ne slažete s ovom odlukom. Kada razgovarate sa svojim osiguravajućim društvom, obavezno im dostavite svu dokumentaciju o nesreći. Također biste trebali dostaviti službeno pismo žalbe sa brojem vašeg zahtjeva, potpisom i kontakt informacijama.

Pregledajte svoju politiku automobila

Poželjet ćete provjeriti ima li u polisi osiguranja automobila bilo koju izjavu ili klauzulu koja može imati razloge za podmirenje potraživanja bez vašeg prisustva. Ako ne postoje nikakve klauzule ili izjave da to mogu učiniti prema vašoj polisi automobila, to je nešto što biste trebali navesti u svom pismu njima i obavijestiti agenta osiguranja ili odjel za žalbe u vašem slučaju.

Razgovarajte sa svojim državnim odjelom osiguranja

Ako vaša osiguravajuća kompanija ni na koji način ne sarađuje, možda biste trebali razmisliti o razgovoru sa svojim državnim odjelom osiguranja da vidite mogu li vam pomoći u tom slučaju. Iako možda neće moći pogledati vaš slučaj, obavijestit će vas i mogu pomoći u rješavanju vašeg problema ako vaš slučaj bude odabran.

Razgovaraj sa advokatom

Budući da neki od ovih koraka nisu solidno rješenje i mogu potrajati sedmicama, 1-800 povređenih predlaže angažovanje advokata. Angažovanjem advokata koji će vas zastupati obavijestit ćete osiguravajuću kompaniju da ste ozbiljni u vezi sa svojim zahtjevom i ne želite da se ono riješi bez vašeg prisustva. Advokat vam takođe može pomoći da prikupite odgovarajuću dokumentaciju i dokaze kako bi vaš slučaj imao moć i zasluge.

Ako su dokazi koje vam pomažu da prikupite dovoljno jaki, možda nećete morati da podnesete tužbu svom osiguravajućem društvu, što može biti dugotrajno i skupo. Ali, ako treba da podnesete tužbu protiv svoje osiguravajuće kuće, visoko kvalifikovani advokat će vas zastupati kako bi vaša osiguravajuća kompanija obezbedila pravičnu nagodbu.

Suočavanje sa vašim osiguravajućim društvom kada nisu fer prema vašem nagodbi može biti frustrirajuće. Ali, treba da znate da kroz to ne morate prolaziti sami, već postoje advokati koji imaju obrazovanje i vještine da vam pomognu u procesu postizanja pravične nagodbe.

Budite spremni da prođete kroz detaljan proces kada razgovarate sa svojom osiguravajućom kompanijom. Osiguravajuća kompanija će uvijek pokušati platiti najmanji iznos koji može, tako da ćete možda morati proći kroz dug, dugotrajan proces prije nego što postignete nagodbu o kojoj se vi i vaše osiguravajuće društvo možete dogovoriti.

Vaše osiguravajuće društvo treba da bude tu da vas zaštiti, tako da može biti uznemirujuće kada ne sarađuju ili učine nešto sa čime se ne slažete. Ne zaboravite da budete strpljivi, ne odustajte i obratite se advokatu za pomoć ako je potrebno.

Slika preko pixabaya

Pošta Auto osiguranje želi da se reši bez mog prisustva: šta da radim pojavio prvi na Ride Mission.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA