SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Automobili sa najgorom vrednošću preprodaje u 2022

Vrijednosti automobila trenutno su svuda na mapi. Polovna vozila koja su ranije ove godine vrijedila malo bogatstvo sada se vraćaju na Zemlju, ali novo vozilo opskrba ostaje tesna. Cijene su generalno i dalje povišene, ali su neki modeli doživjeli ozbiljnije padove cijena. Deprecijacija štrajkuje gotovo svaki model, bez obzira na ograničenje ponude ili ne, iako nekoliko vozila prednjači.

Novo istraživanje iz analitike iSeeCars otkrio da je šačica automobila amortizovano više od 50 posto tokom pet godina, pri čemu je BMW serije 7 pao za 56,9 posto i prosječno smanjenje cijene od 61.923 dolara tokom tog vremena.

Vozila sa najvišom amortizacija — ili najgora vrijednost pri preprodaji preko pet godina:

  1. BMW serije 7: -56,9%
  2. Maserati Ghibli: -56,3%
  3. Jaguar XF: -54%
  4. Infiniti QX80: -52,6%
  5. Cadillac Escalade ESV: 52,3%
  6. Mercedes-Benz S-Klasa: 51,9%
  7. Lincoln Navigator: -51,9%
  8. Audi A6: -51,5%
  9. Volvo S90: -51,4%
  10. Ford Expedition: -50,7%

iSeeCars‘ istraživanje je pokazalo da srednja veličina kamioni, sportski automobili, a štedljiva vozila najsporije su depresirala tokom pet godina, dok je jasno da luksuzni brendovi imaju tendenciju da gube vrijednost mnogo brže. Kao što je objasnio izvršni analitičar iSeeCars-a Karl Brauer, kupci polovnih ne cijene karakteristike vrhunskih vozila koliko prvi vlasnici, tako da su vrijednosti preprodaje obično manje. Tehnologija i opcije koje su automobile učinile tako skupim i privlačnim novim ne dodaju istu vrijednost na rabljenom tržištu.

Zanimljivo, električna vozila takođe su prilično depresirali, iako su bili malo manje od strašnih brojeva u luksuznim segmentima. Nissan Leaf je najviše depresirao među električnim vozilima, pao je za 49,1 posto. Prosječna deprecijacija EV je 44,2 posto, pri čemu su Tesla Model S i Model X klizili odmah ispod šipke za 43,7 odnosno 38,8 posto.

As iSeeCars napomene, važno je da budete oprezni prilikom kupovine automobila i ne dozvolite da vaše emocije pobede razum. Sjajno novo luksuznih automobila izgledaju sjajno u izložbenom prostoru, ali mogli biste se okupati kada ih pokušate prodati nekoliko godina kasnije.

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA