SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Master Craftsman pravi repliku Audija Skysphere za ćerku

Audi skysphere replika

Možda ne sadrži svu trik tehnologiju konceptnog automobila Skysphere, ali ova drvena replika je ipak nevjerovatna.

Audi Skysphere je zapanjujući koncept koji redefinira samu ideju o tome šta automobil može biti. Zajedno sa tehnologijom sljedeće generacije kao što je Nivo 4 autonomije, električna mašina za snove od 624 konjske snage ima podesivo međuosovinsko rastojanje, što znači da se vozači mogu odlučiti za dimenzije bilo malog sportskog automobila ili luksuznijeg GT cruisera. I za zapisnik? Iako replika prikazana ovdje radi i pokreće, ne sadrži nijednu od te druge tehnologije — ali je i dalje nevjerovatna.

Izgrađen u toku dva i po mjeseca ND – Obrada drveta Art, kreacija je bila poklon za ćerku majstora, a gledati kako se to spaja u ovom video snimku sa tempom je apsolutno fascinantno. Dakle, ako ste ikada pogledali drvorezbare pored puta koji pretvaraju panjeve u skulpture medvjeda i bili impresionirani njihovom vještinom? Pripremite se da budete oduševljeni. Jer, iako počinje sa samo nekoliko dasaka na golom betonskom podu, ovaj nevjerovatni majstor je u stanju da replicira linije i proporcije Audijeve Skysphere s nivoom preciznosti na koji bi stilisti Ingolstadta bili ponosni.

Cijeli video je hipnotičan, ali mislim da su moji omiljeni dijelovi oni u kojima on koristi motornu testeru za grube elemente kao što su prednji branici. Nivo preciznosti koji je u stanju da postigne, a da pritom drži svaku stranu simetričnom, zapanjuje um. Takođe mi se dopalo da ga vidim kako koristi dleto da delikatno oblikuje sve komponente volana, i svidelo mi se kako se sve to spaja kao kićeni komad nameštaja starog sveta na kraju.

Iako je pogon očigledno metalan, a ispod haube se nalazi nekoliko šarki, praktično sve na ovoj replici je napravljeno od drveta — čak su i točkovi okrenuti na strugu!

DELOVI ONLINE

Kao što možete očekivati, ovo nije ND – Umjetnost za obradu drveta prvi rodeo. Njegov YouTube kanal je prepun drugih kreacija od divljeg drveta, uključujući tenk, parni voz, Rolls-Royce Boat Tail i Lamborghini Vision GT. S obzirom na to koliko je dobar u izradi automobila u drvetu, znatiželjan sam kako izgledaju neke od stvari koje radi za svoj svakodnevni posao. Možete li zamisliti kako izgledaju stepenice, polica za knjige ili komoda kada su napravljeni sa ovim nivoom talenta?

Fotografije: Audi, YouTube

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA