SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Izvršni direktor Kia UK Paul Philpott: Naša ambicija se neće zaustaviti na 100.000 registracija

Predsjednik i izvršni direktor Kije u Velikoj Britaniji Paul Philpott insistirao je na tome da ambicije korejskog proizvođača automobila neće prestati nakon što ispuni svoj dugotrajni cilj od 100.000 registracija 2022. godine.

U razgovoru za AM nakon što je korejski brend postigao svoje Cilj registracije 2022 s povećanjem količine od 10,3% na 100.191 jedinica u odnosu na prethodnu godinu, Philpott je rekao za AM da očekuje da će konsolidacija osvježenog asortimana i dodavanje novog vodećeg modela EV9 sa nultim emisijama pokrenuti daljnji rast količine od 5% u 2023. godini.

A čovjek koji se bliži kraju svoje 15. godine u Kiji je rekao da je kao i uvijek bio strastven da podigne brend na nove visine u intervjuu u kojem je još jednom odbacio agencijske modele ili online maloprodaju automobila, ali otkrio planove za novu Kia Flex EV pretplatnička platforma.

„100.000 registracija je bio orijentir, ali nećemo se tu zaustaviti“, rekao je Philpott za AM.

„Siguran sam u izglede Kije širom svijeta i ima još mnogo toga da dođe od nas.”

Philpott je rekao da su dosljedno vodstvo i stabilni franšizni odnosi bili ključni za Kijin „progresivan i održiv“ rast u Velikoj Britaniji, zajedno sa nizom uzbudljivih lansiranja modela.

Prošla godina je donijela prvu punu godinu prodaje za EV6 sa nultom emisijom i lansiranje novi Sportage SUV i Niro asortiman vozila na alternativno gorivo (AFV). u Kijine salone.

Dolazeća Kia EV6 GT visokih performansi i odlazeći StingerUkupno, 42% svih Kijinih registracija iz 2022. bilo je ili hibrid, plug-in hibrid (PHEV) ili potpuno električni jer je brend dostigao rekordni tržišni udio od 6,2% na tržištu manjem za 2% u ukupnom obimu.

Ulaganja dilera

Trgovci na malo koji su započeli ažuriranje novog korporativnog identiteta (CI) postigli su prosječan povrat od prodaje od 2,4% i trebali bi imati koristi od veće propusnosti i veće prodaje na marži u narednim godinama, rekao je Philpott.

“Ne smatram da je 6,2% tržišnog udjela sada norma za nas, ali naši trgovci će imati koristi od veće propusnosti i prednosti prodaje skupljih automobila u godinama koje dolaze”, rekao je Philpott za AM.

Globalno, Kia će predstaviti 14 EV modela do 2027. godine kao dio svog programa ‘Plan S’ strategija. Devet od ovih modela stići će na tržište Velike Britanije.

Dok je Philpott rekao da je došlo do nekih promjena u franšiznom predstavljanju zbog CI investicija koje se trenutno ulažu u mrežu, on je rekao da Kia neće pratiti druge OEM proizvođače u smanjenju obima njihove mreže.

Kia Motors UK-ova auto kuća u Boltonu bila je prva koja se pridržavala novog CI brendaAli dodao je: „U prošlosti sam možda sugerirao da bismo jednog dana mogli doći do 200 bodova, ali ne vidim da će se to sada dogoditi.

„Imamo oko 190 franšiznih tačaka i taj nivo će ostati, a ti dileri će imati koristi od povećanog protoka.”

Do danas je 16 Kijinih zastupnika implementiralo novi CI brenda, pri čemu se očekuje da će polovina biti usklađena do kraja 2023., a da će ostatak završiti promjenu do kraja sljedeće godine, rekao je Philpott.

I dalje ‘velika vrijednost’

Od Kijinog dolaska u Veliku Britaniju u julu 1991. godine, brend je prodao skoro 1,4 miliona automobila u Britaniji.

Philpott je rekao: “Brend je prešao tako dug put od 2007. godine kada je narastao sa 30.000 registracija uz pomoć sheme scrappage-a.

“Ne tako davno ljudi su se pitali možemo li prodati Sportage po cijeni od 40.000 funti, a sada EV6 GT košta 62.000 funti, a novi EV9 će biti oko tog nivoa.

„Unatoč promjeni, naši proizvodi i dalje predstavljaju veliku vrijednost, postoji ogroman raspon cijena i opcija pogona za sve kupce, a naši ostaci su jaki. Niro će izgubiti samo 16% svoje vrijednosti u prvoj godini.”

Nedavno je predstavljen Kijin EV9 EV SUV konceptPhilpott je još jednom izjavio da Kia ne vidi nikakvu vrijednost u prelasku na agencijski model maloprodajnog ugovora za svoje primaoce franšize i odbacio je pojam mrežnog maloprodajnog kanala direktnog do potrošača kao „nepoželjnu konkurenciju za naše franšizne partnere“.

Međutim, ove godine će biti predstavljena nova fleksibilna ponuda za pretplatu na EV, pod nazivom Kia Flex.

Philpott je rekao da će prioritet za 2023. za primatelje franšize biti nastavak poboljšanja svoje stručnosti za električna vozila.

„Uz rast prodaje električnih vozila, kupci automobila žele dobre, razumne savjete i želim da naši trgovci budu prva luka prilaska,“ rekao je.

„Imamo sve tipove pogona u našem asortimanu i želimo da budemo u mogućnosti da kažemo ljudima da li je pravo vreme da zamene svoj benzinski Ceed hečbek za Niro EV i da budemo sigurni da su napravili pravi izbor za njih.

“Ipak, postoji budućnost za ICE automobile, a mi ćemo nastaviti da brinemo i o tome.”

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA