SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Marshall obustavlja prodaju automobila u zastupstvu Mercedes-Benza u South Lakes-u

Kupcima Mercedes-Benza savjetovano je da svoj sljedeći automobil kupe putem interneta ili putuju do 110 milja do drugog zastupnika nakon što je Marshall Motor Group otkrila da će prestati prodavati automobile u svojoj franšizi South Lakes.

The Izvještava North West Evening Mail da je Constellation Automotive u vlasništvu AM100 grupa za maloprodaju automobila Premijum salon automobila više neće prodavati nove automobile premium njemačkog proizvođača automobila – završavajući svoje prodajne operacije do kraja godine.

Poruka kupcima je potvrdila da je AM Awards za franšiziranu radionicu godine 2022 nastavio bi nuditi odobrenu postprodaju, ali je usmjerio potencijalne kupce automobila na web stranicu Mercedes-Benza ili na zastupstva do 110 milja dalje, u Boltonu ili Prestonu.

Sytnerov Mercedes-Benz Carlisle salon je zapravo najbliži, ali je i dalje udaljen više od 80 milja.

U razgovoru za North West Evening Mail, vijećnica Ulverstona Shirley-Anne Wilson rekla je da je kraj prodaje novih automobila u Mercedes-Benz South Lakes-u “veoma razočaravajuća vijest za Ulverston”, dodajući: “Pozvala bih i ohrabrila ljude da kupuju lokalno, a ne na mreži.“

Još u maju Mercedes-Benz je otkrio a planiraju odbaciti do 20% svojih njemačkih franšiznih dilera i 10% svoje globalne mreže do 2025. godine kao dio njenog 2023. prelazak na direktni, agencijski model maloprodaje.

U strateške najave objavljene u nedavnoj najavi njemačkog premium brenda za Dan tržišta kapitala bila je vijest da ima za cilj da 80% prodaje automobila u Evropi obavi preko agencijskog modela i 25% online u roku od tri godine.

U junu je među njima bio i njemački proizvođač OEM-ovi da javno podrže Marshallove nove vlasnike – BCA, cinch i vlasnik WeBuyAnyCara Constellation Group – nakon što je ove godine kupio i ponovo privatizovao bivši PLC.

Odgovarajući na sugestije da bi promjena vlasništva mogla potaknuti određene franšizne partnere da se raziđu s grupom, izvršni direktor Mercedes-Benza u Velikoj Britaniji Gary Savage rekao je za AM: “Iako imamo politiku da ne komentarišemo specifičnosti ugovora koji postoje između nas i našim partnerima, uvijek je po našem nahođenju da li želimo ili ne želimo ostvariti svoja prava na raskid.

“U odnosu na Constellation, Mercedes-Benz Cars je oduševljen što radi sa svojim novim vodećim timom od akvizicije Marshall Motor Group. Usklađeni smo sa Constellationom i ohrabreni smo da vidimo smjer u kojem planiraju krenuti u partnerstvo Mercedes-Benz.”

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA