SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Kako pokrenuti vlastiti posao prodaje automobila

Osnivanje vlastitog biznisa za prodaju automobila može biti unosan poslovni poduhvat, kakav će ljudi uvijek tražiti i kupuju i prodaju automobile. Ovo također može biti ugodna karijera za nekoga ko ima strast prema automobilima, a malo je osjećaja bolje od uzbuđenja pri prodaji. Dakle, koji su neki od glavnih koraka koji su uključeni u uspostavljanje vlastitog poslovanja za prodaju automobila?

Istražite trenutno tržište

Istražite trenutno tržište

Kao i kod svakog novog posla, prvo morate potrošiti vrijeme na istraživanje trenutnog tržišta. Bilo je to turbulentno vrijeme u automobilskoj industriji u posljednje vrijeme, ali mnogi su postigli uspjeh stvarajući jače prisustvo na mreži, i to je nešto što će se morati uzeti u obzir. Također morate naučiti što više možete analizirajući svoje konkurente kako biste pronašli način da se razlikujete i budete zapaženi.

Pronađite svoju stručnost

Zatim ćete htjeti pronaći svoju stručnost i ovih dana postoji nekoliko različitih poslovnih modela koje možete usvojiti. Mogao bi da prodaješ nove aute, polovni automobili, postanite prodavaonica polovnih automobila ili kupite ovdje, platite ovdje zastupništvo (ponuda financiranja). Možete se također postaviti kao online trgovac i dovesti vozilo do kupca da ga pogleda prije nego što odluči.

Procijenite troškove

Procijenite troškove

Želite da budete sigurni da imate dovoljno novca da pokrenete posao i da vas održi na površini rano. To znači da morate izračunati svoje početne troškove, koji mogu uključivati:

  • Naknade za osnivanje preduzeća
  • Iznajmljivanje imovine
  • Inventar
  • Računari, softver i hardver
  • Zaposleni
  • Marketing
  • Osiguranje

Ovi troškovi mogu biti visoki, posebno kada je u pitanju kupovina automobila za prodaju, pa biste trebali razmisliti krediti za mala preduzeća kao brz i jednostavan način za prikupljanje sredstava za vaš novi poslovni poduhvat.

Get Licensing

Trebali biste biti svjesni da postoje razni zakoni koji se odnose na ovaj posao, tako da želite biti sigurni da je sve na brodu od prvog dana. Ovo će uključivati ​​stvari kao što su pribavljanje trgovačkih tablica od DVLA za upravljanje neoporezovanim zalihama, dobijanje odobrenja za potrošački kredit ako nudite finansije i dobijanje dozvole od lokalnog odjela za zaštitu okoliša.

Market Your Listings

Ovih dana morate biti sigurni da oglašavate svoje oglase na mreži, i na web stranici kompanije i na društvenim mrežama. Također možete koristiti tradicionalnije oblike marketinga kako biste privukli kupce u lokalnom području, uključujući radio i novinske reklame, hosting i prisustvovanje lokalnim događajima, te letke i postere po gradu.

Ako imate planove za osnivanje vlastitog biznisa za prodaju automobila, onda su ovo nekoliko glavnih koraka koje morate poduzeti u početku da biste pokrenuli svoj novi poslovni poduhvat.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA