SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Junkyard Gem: 1999 Audi A4 1.8T Avant Quattro

Bilo je vremena kada zelenih karavana može biti nalazi svuda na američkim putevima (uprkos određena neutemeljena praznovjerja o zelenim automobilima), iako je nekoliko njih imalo ručne mjenjače, a još manje ih se hvalilo prisilnom indukcijom. Do kraja 20. veka, vagoni bilo koje vrste su pali u nemilost, ali Audi ignorisao fin de siècle zagovornika dugog krova i nudio američkim kupcima automobila A4 Avant upravo na vrijeme za kolaps civilizacije koji su mnogi očekivali kao rezultat Y2K Bug. Naravno, mogli biste dobiti svoju 1999 A4 Avant u sjajnoj zelenoj boji — vaš izbor Cactus Green Mica, Jaspis Green Metallic ili Tropic Green Metallic — i to je ono što imamo za današnji Junkyard Gem.

Ponekad je teško reći zašto je određeno vozilo završilo u kvartu, ali sa ovim nema misterije. Debela hrpa istrošenih parking karata iz grada Denvera ispod brisača ispričala je priču, a pregled karata otkrio je da su sve izdate zbog neuspeha pomeranja automobila radi čišćenja ulica… u jednom od najslađih starih mesta Mile High City – novčane četvrti.

Davne 1999. godine, potpuno novi A4 Avant bi bio savršeno kao kod kuće u takvom susjedstvu (ako je bio malo pristupačan), ali kada su hauba i jedan blatobran zamijenjeni sa komponenti Cactus Green Mica na Volcano nabavljen na otpadu Crni i par decenija je prošlo… pa, možete se kladiti da su stanovnici tih Vile pozlaćenog doba su uganuli prste bijesno birajući dežurna linija za zadržavanje vozila u okrugu Denver i zahtjevno da se nešto uradi sa ovom ranom na oku.

Dakle, hajde da pričamo o srećnijim vremenima ovog automobila, kada je bio nov i imao MSRP od 26.440 dolara (oko 47.680 dolara u dolarima iz 2022.). Te godine ste mogli dobiti A4 limuzinu sa pogonom na prednje točkove, ali karavan je bio dostupan samo u konfiguraciji sa pogonom na sve točkove.

Audi je ponudio Amerikancima dva izbora motora u A4 Avant-u iz 1999. godine: a 2,8-litarski atmosferski V6 sa 190 konjskih snaga ili 1,8-litarski četverocilindrični turbo punjeni motor snage 150 konjskih snaga.

Ovaj automobil ima turbo motor I4. Očekivao sam da će masa praznog vozila za 1.8T biti mnogo manja od težine njegovog V6 brata, ali je bio lakši za samo 33 funte.

I 1.8T i 2.8 verzije imale su petostepeni manuelni kao osnovni mjenjač, ​​ali većina američkih kupaca odlučila se za Porsche Tiptronic automatski (po cijeni od 1.075 USD dodatno, ili oko 1.940 USD danas). Ovaj automobil ima ispravan pet na spratu, postavka koja nikada nije dostupna u Ford Country Squire ili Plymouth Custom Suburban (iako ti vagoni bili dostupno sa priručnici za smjenu stupaca tri na stablu za neke modelne godine).

Lično bih to rekao the pet-priručnik za smjenu stupaca na drvetu idealan je za karavan, jer vam daje lijepu gornju brzinu, plus lokacija mjenjača oslobađa prostor za prednju klupu koja odgovara karavanu. Nažalost, Audi me nije konsultovao o ovoj temi, a ovaj auto ima uobičajenu lokaciju mjenjača i sjedala.

A4 je otišao na nova platforma za 2001dajući nam do znanja da je stari vek zauvek nestao.

Kad odrasteš žudiš za berbi motociklsamo da bi ga zaveo novi A4 Avant.

Čak i njemačko oko u Sky ne može skrenuti pogled kada špijunira A4 Avant.

Povezani video:

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA