SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Ikona Derelict 1971 Mercedes-Benz 300 SEL balansira klasu i korupciju

Ikona 4×4 izbio je prvi u svojoj Derelict seriji prije 11 godina, a 1952 Chevrolet Deluxe Business Coupe. Ušao je u SEMA te godine izgledajući kao da se vozi bez prestanka od 1952. Ali ispod te istrošene kože, Icon je ugurao robu poput potpuno novog 6,2-litarskog LS3 V8, sa šest klipova protiv blokiranja kočnice, kože aligatora i bivola za klupe za sjedenje, tepihe od Wilton vune i jednodijelne CNC obrađene kotače. Tada je to bila pobjednička formula, još uvijek je pobjednik na najnovijem Derelictu, Mercedes-Benzu 300 SEL iz 1971. godine. Jonathan Ward, osnivač i vodeći dizajner u Iconu, rekao je: „Naša specijalnost je očuvanje svega što volimo u starim automobilima dok ih činimo zabavnijim i ugodnijim za vožnju.“

Kao i kod tog Business Coupea, počinje sa šasijom Art Morrison obloženom prahom sa oprugama sa zavojima na sva četiri ugla i nezavisnim stražnjim ovjesom. 6,2-litarski LS9 je dobro uvučen u pregradu, stavljajući nepoznati komad snage kroz rekonstruisani 4L85E četvorostepeni menjač. Novo upravljanje zupčastim zupčanicima olakšava manevrisanje, a Brembo-ovi uz pomoć Hydratech-a drže povodac na jednodijelnim aluminijskim EVOD kotačima. Novo ožičenje i vodovod osiguravaju da novi dijelovi jasno komuniciraju jedni s drugima. Klasična unutrašnjost koja izgleda svježe sa poda izložbenog salona krije moderan HVAC sistem i grijana prednja sjedala, te moderan audio sa četiri Focal dvosmjerna zvučnika, pomoćnim i pojačalom te Bluetooth vezom.

Na zapušteni način, lim nosi svoju starost, naglašen dodirima nehrđajućeg čelika i hroma. Najnoviji član kluba bit će izložen u SEMA-i u Optimi Baterije separe prije nego što bude parkiran u garaži novog vlasnika. Icon je spreman da preuzme više provizija, Derelicts počevši od 450.000 dolara.

Povezani video:

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA