SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

RS4 Avant Competition dokazuje da Audi nije imun na crvenu maglu

Audi RS4 Avant Competition

U Sjedinjenim Državama ne dobijamo nikakav ukus RS4 Avant. Ali ko ne voli zabranjeno voće?

Ne morate biti vozač trkaćih automobila, pa čak ni entuzijasta, da biste razumjeli koncept „crvene magle“. Ako ste se bavili sportom, video igricama ili čak nečim – naizgled – benignim Wordle na takmičarski način, znate crvenu maglu. To je osjećaj iskorištavanja slijepog bijesa da inspirišete bolje performanse. A RS4 Avant Competition je dokaz da su čak i najslavniji svjetski proizvođači automobila ranjivi.

Ili, barem je to teza predstavljena ovdje, u ovom ubitačnom novom videu naših prijatelja Hagerty. Ovdje domaćin Henry Catchpole smatra da Ingolstadtov požudni dugi krov postoji samo da bi potvrdio dominaciju nad drugim njemačkim predatorom – BMW Competition Estate. Naravno, budući da je svijet nepravedan, a Amerikanci opsjednuti krosoverima i kamionetima, nijedna od ovih slavnih zvijeri nije dostupna na našim obalama. Čak i ako je „standard“ RS6 Avant je paklena utešna nagrada.

Međutim, čak i ako ovdje ne osjetimo RS4 Avant, prava je eksplozija gledati Catchpolea kako baca manjeg brata RS6 Avant-a po stazi i odustaje od prljavih detalja o ovom sočnom komadu zabranjenog voća. Za početak, nema više snage na stolu. 2,9-litarski twin-turbo V6 još uvijek ispumpava 444 konjske snage i 442 lb-ft okreta. Ali ima niz drugih kompleta, uključujući trik diferencijal, sistem pogona na sve točkove na zadnjim točkovima i ponovo podešen menjač koji ubrzava promene stepena prenosa.

Točkovi su također zamijenjeni za jedinice koje su četiri funte lakše od standardnih automobila, podesivi amortizeri su podešeni i za kaldrmisane ulice i za radove na stazi, a omjer upravljanja je fiksni 13:1. Fiksiranje omjera znači da je predvidljiviji od adaptivnog sistema, i — očigledno — je ključna komponenta transformiranog iskustva vožnje. Pogledajte cijeli video za potpuni pregled promjena i uživajte u nekim apsolutno zadivljujućim pejzažima.

Fotografije: YouTube

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA