SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Hyundai Motor predstavlja potpuno novi dizajn za vodeću limuzinu Grandeur 7. generacije

Dizajn eksterijera i interijera slavi Grandeurovo nasljeđe, a istovremeno ukazuje na put za budućnost premium mobilnosti

Kompanija Hyundai Motor danas je predstavila hrabri novi dizajn svoje sedme generacije Grandeur-a, označene kao Azera na tržištima izvan Koreje, vodeće limuzine. Potpuno novi model dolazi šest godina nakon šeste generacije lansirane 2016.

Hyundai Motor predstavio potpuno novi dizajn za Grandeur vodeću limuzinu 7. generacije

Od svog prvobitnog debija kao Hyundai-jeva vrhunska limuzina 1986. godine, Grandeur je predvodio korejsko tržište limuzina, sa dizajnom i inovacijama koje predstavljaju uspjeh i vrhunski kvalitet. Sedma generacija Grandeur-a evoluirala je u model s novim nivoom prefinjenosti i sofisticiranosti, pun inovativnih dizajnerskih znakova i visokotehnoloških detalja, koji odražava veliku transformaciju koja se dešava u sektoru mobilnosti bez gubljenja iz vida ogromnog naslijeđa modela.

“Sedma generacija Grandeur-a izražava naše poštovanje prema prošlosti i posvećenost da krenemo dalje u budućnost”, rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsjednik i šef Hyundai dizajnerskog centra. “Stvaramo novi standard za tržište premium limuzina kroz emotivan dizajn i prefinjeno korisničko iskustvo.”

Stvaranje vanjskog dizajna koji savršeno spaja umjetnost i tehnologiju

Spoljni dizajn potpuno novog Grandeur-a inspirisan je prethodnim modelima i primenjuje filozofiju Hyundai Motor-a kako bi se osvrnuo na prošlost dok postavlja kurs za budućnost.

Jedan od najistaknutijih aspekata modela je njegova čista zapremina i odličan osjećaj za proporcije koji uravnotežuju vrhunske i dinamične stilske atribute. Potpuno novi Grandeur definiran je bešavnom Horizon lampom inspiriranom prvim svjetlom zore, naglašavajući široki stav modela i usklađujući se s parametarskom rešetkom za dragulje. Bešavna Horizon lampa je savršena fuzija tehnologije i umjetnosti i karakterizira Grandeurov senzibilitet dizajna usmjerenog na budućnost.

Čista zapremina velike limuzine naglašena je jednom karakternom linijom koja se glatko i horizontalno proteže od prednjih farova do zadnje kombinovane lampe preko čistih, nenatrpanih strana karoserije sa vratima bez okvira i ručkama za automatsko ispiranje koje odražavaju savremeni stil i prefinjenost modela.

Grandeurovo rastegnuto međuosovinsko rastojanje je u harmoniji sa hrabro povučenom tačkom poklopca i C-stubom kako bi pružio odličan osjećaj prostranosti, kao i dinamične i sportske proporcije.

Dizajn ‘Bešavni horizont’ također je primijenjen na prepoznatljivo kombinovano svjetlo koje se proteže na zategnutom zadnjem kraju, naglašavajući tanak, ali samouvjeren stav modela.

Enterijer koji služi kao oaza za opuštanje i oporavak

Za potpuno novi Grandeur, Hyundai Motor je stvorio unutrašnji prostor koji okružuje obložen vrhunskim i održivim materijalima kako bi pružio čist, udoban predah za užurbane živote.

Osvjetljenje ambijentalnog raspoloženja nežno se širi po oblogama vrata i prednjem dijelu komandne ploče, a interaktivno osvjetljenje u gornjem desnom dijelu integriranog zaslona pruža novo korisničko iskustvo. Detalji uzorka na oblogama vrata dizajnirani su s nježnom korejskom estetikom. Zajedno, ovi elementi pružaju putnicima umirujući prostor za opuštanje i oporavak.

Volan je takođe inspirisan jednokrakim dizajnom prve generacije Grandeura i ponovo rođen u svom sadašnjem obliku integracijom i preuređivanjem komandi kako bi se obezbedio optimizovaniji raspored za vozača. Sa ručicom mjenjača pomjerenom na volan, prostor konzole pruža uredne i čiste pogodnosti za pohranu i bežično punjenje prilagođeno različitim životnim stilovima kupaca i potrebama povezivanja.

Na elegantno oblikovane unutrašnje površine, dizajneri su primijenili pravo drvo, aluminij i prirodno obojenu Napa kožu prošivenu u tradicionalnom korejskom uzorku kako bi pružili daljnju diferencijaciju i profinjenost. Unutrašnjost i eksterijer limuzine obiluju održivim materijalima. Pored eko-procesne Napa kože, postoji higijenska, antibakterijska koža koja se nanosi na različite dodirne tačke.

IZVOR: Hyundai

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA