SVE VESTI IZ AUTOMOBILZMA

Pratite sve vesti na jednom mestu

Audi RS3 Performance Edition daje Evropi ono u čemu Amerika uživa

Audi čini RS3 evropske specifikacije malo posebnijim lansiranjem ograničenog izdanja modela pod nazivom Performance Edition. Ponuđen kao limuzina i kao hečbek, model dobija snažniji motor, niz specifičnih stilskih znakova i više standardnih karakteristika.

Snaga za obje varijante Performance Edition dolazi od evolucije turbopunjenog, 2,5-litarskog petocilindričnog motora sa 401 konjskom snagom i okretnim momentom od 369 funti stopa. To je povećanje od oko sedam konja u odnosu na redovnu proizvodnju RS3 koji se prodaje u Evropi, a povećanje snage donosi Performance Edition u rangu sa američkim modelom. Ovo u velikoj mjeri objašnjava zašto se Performance Edition neće prodavati u Sjedinjenim Državama: Mnogi od dobrota uključenih u paket već su u ponudi u našoj verziji limuzine s vrućim motorom.

Petocilindraš pjeva svoju pjesmu kroz standardni RS Sports izduvni sistem sa centralnim prigušivačem specifičnim za izdanje, a okreće četiri točka preko sedmostepenog automatskog mjenjača s dvostrukim kvačilom. Audi navodi vreme od 0 do 100 km/h od 3,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 184 km/h. Standardni RS Sports sistem ovjesa osigurava rukohvate RS3 Performance Edition, kao i ubrzavanje, na stazi i van nje.

Vizuelno, Performance Edition dobija kul felge od 19 inča koji imaju dizajn unakrsnih krakova, poluglatke gume Pirelli P Zero, plave kočnica čeljusti, i crni vanjski amblemi, između ostalih karakteristika dizajna. Redoslijed otvaranja farova je specifičan i za ovaj model: otključajte ga, a LED dnevna svjetla na strani vozača trepću brojevima 3, 0 i 0 kao podsjetnik na ograničenu proizvodnju.

Unutra, prednji putnici sede na standardnim sedištima sa plavim šavovima i mešavinom kože i Dinamica presvlakom. Vozač je okrenut prema volanu sa plavom oznakom na 12 sati, dok suvozač sjedi ispred ploče na kojoj je ugraviran serijski broj automobila.

Proizvodnja Audija RS3 Performance Edition ograničena je na 300 jedinica. Kupci imaju pet boje možete birati između: Nogaro Blue, Arrow Grey, Daytona Grey, Sebring Black Crystal Effect i Glacier White Metallic. Cijene za RS3 Sportback počinju od 75.000 eura (oko 73.900 dolara po trenutnoj stopi konverzije), dok RS3 limuzina ima osnovnu cijenu od 77.000 eura (oko 75.900 dolara). Isporuke će početi 2023.

Source link

PODELI OVAJ ČLANAK SA PRIJATELJIMA

BUDITE U TOKU

Sve novosti na jednom mestu

KATEGORIJE

NAJČITANIJE VESTI

Sve vesti na jednom mestu

ZAPRATITE NAS

NAJNOVIJE VESTI IZ AUTOMOBILIZMA